ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Παρωδία: Eurovision

Στην κατηγορία "Παρωδία" παρουσιάζονται οι "εγκυκλοπαιδικές" γνώσεις πάνω σε διάφορα θέματα, πρόσωπα ...και όχι μόνο, αλλά από την πλευρά της σάτιρας. Όλα τα άρθρα της συγκεκριμένης κατηγορίας προέρχονται από το σατιρικό site της "Φρικηπαίδεια". Η κατηγορία της "Παρωδίας" σήμερα αναφέρεται στον διαγωνισμό της Eurovision.

Η Γιουροβίζιον (ορθότερα: Γιουροβύζιον) είναι πανευρωπαϊκός διαγωνισμός ποπ παρωδίας. Από πολλές απόψεις μοιάζει με το streptease, με τη διαφορά ότι οι καλλίγραμμες αοιδοί έχουν ήδη φορέσει το πλέον αποκαλυπτικό συνολάκι τους πριν ακόμη βγουν στη σκηνή και συνεχίζουν με οτιδήποτε τους έχει μείνει - μολονότι πολύ θα ήθελαν να το πετάξουν κι αυτό. 

Το ρεκόρ μέχρι στιγμής κατέχει η Ελληνίκια τραγουδίστρια Μαντώ, η οποία εμφανίστηκε στη Γιουροβύζιον 2003 φορώντας ένα δίχτυ λαϊκής συμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ.Μαντωβούβαλου.
Αυτό, φυσικά, βάζει σε μειονεκτική θέση τους άρρενες καλλιτέχνες, καθώς και τις λιγότερο προικισμένες αοιδούς. Για τους άρρενες υπάρχουν μόνο 2 λύσεις που μοιάζει να λειτουργούν: πρέπει
  • είτε να εμφανιστούν επί σκηνής με αμφίεση που θα έκανε κι ένα παγώνι να ξοδέψει μια περιουσία στους ψυχαναλυτές για θεραπεία συμπλέγματος κατωτερότητας
  • είτε να κουνιόνται ρυθμικά πάνω-κάτω και δεξόζερβα σα σούστες
Και οι δύο "λύσεις" έχουν το χαρακτηριστικό ότι όταν αποτυγχάνουν δεν αποτυγχάνουν απλώς, αλλά καταβαραθρώνουν τον εμπνευστή τους στα τρίσβαθα της Κολάσεως βαθμολογικά. Σε κάθε περίπτωση, το χειρότερο είναι να περάσει κανείς απαρατήρητος.


Η Ελλάδα στη Γιουροβίζιον

Πρώτη φορά η Ελλάδα πήγε στη Γιουροβίζιον το 1974. Δεν έκανε και τίποτα. Το 1978 εκπροσώπησε τη χώρα μας ο Τζόν Τίκης αλλά οι υπόλοιποι δεν αναγνώρισαν το υπέροχο ταλέντο του και δεν ψήφισαν τη χώρα μας. Το 1977 ρεσιτάλ έδωσαν οι "Πασχάλης & Άλλοι Τρεις" με το Μάθημα Σολφέζ αλλά είχαν την τύχη του Τζον Τίκη. Ακόμη και το απόλυτο είδωλο η Άννα Βίσση μας έχει εκπροσωπήσει το 1980 και το 2006. Οι ανίδεοι από τις άλλες χώρες δεν έδωσαν όμως τη νίκη στην καλύτερη τραγουδίστρια του κόσμου. Στις επιτυχίες των ΕΛ στο θεσμό συγκαταλέγονται η 20η θέση το 1998, η 19η το 1990, η 17η θέση το 2002 όταν εκπροσώπησε το έθνος ο τεράστιος Μιχάλης Ρακιντζής με το τεράστιο hit S.A.G.A.P.O και η 17η θέση που πήρε η Μαντώ.
Τα παραπάνω, όπως είναι αναμενόμενο, δεν αποτελούν σύμπτωση. Μετά από εκτενές ρεπορτάζ του star channel αποκαλύφθηκε ότι όλοι οι οργανωτές του θεσμού ανά τους αιώνες προσπαθούν να σαμποτάρουν τους Έλληνες, γιατί τους ζηλεύουν επειδή είναι τόσο γαμάτοι. Βέβαια, οι κουτό-Φράγκοι ηττήθηκαν κατά κράτος από την στρατηλάτισσα Έλενα Παπαρίζου στην Μάχη του Κιέβου. 

Το μέλλον

Ήδη γίνονται συζητήσεις από πλευράς Γιουροβίζιον με την Αννίτα Πάνια για να οργανωθεί ο διαγωνισμός στα πρότυπα ενός ευρωπαϊκού je t'aime. Ο Παρασκευάς Βας-Βας και ο Κολλημένος έχουν δηλώσει πως θα ήθελαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας. Όλα τα τραγούδια του je t'aime θα μεταφραστούν στα Αγγλικά, για να μπορέσουν και οι αμόρφωτοι οι Ευρωπαίοι να απολαύσουν την απόλυτη μουσική, παίρνοντας ένα παράδειγμα από τη Γιουροβύζιον του μέλλοντος.
Μερικές από τις Μεταφράσεις είναι:
  • Vas, Vas, it's Paraskevas! (Βας, Βας, ο Παρασκευάς)
  • I want it, I want it, I want it (Το θέλω, το θέλω, το θέλω)
  • Black (Μαύρη)
  • Where is Wagner? Where is Puccini? (Που είναι ο Βάγκνερ; Που είναι ο Πουτσίνι;)
  • Give me, give me, give me your kiss (Δωσ' μου, δωσ' μου, δωσ' μου το φιλί σου)
frikipaideia.wikia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...