ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Παρωδία: Άννα Βίσση

Στην κατηγορία "Παρωδία" παρουσιάζονται οι "εγκυκλοπαιδικές" γνώσεις πάνω σε διάφορα θέματα, πρόσωπα ...και όχι μόνο, αλλά από την πλευρά της σάτιρας. Όλα τα άρθρα της συγκεκριμένης κατηγορίας προέρχονται από το σατιρικό site της "Φρικηπαίδεια" (frikipaideia.wikia.com). Συνεχίζουμε λοιπόν την "Παρωδία" με την τραγουδίστρια "Άννα Βίσση"...

Η Άννα Βίσση είναι η απόλυτη Ελληνίδα star! Η απόλυτη Ελληνίδα star, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1957 (αν και πιθανότατα πρόκειται για δυσλειτουργία του υπολογιστή, καθώς περάστηκαν μόνο τα δύο τελευταία ψηφία της χρονιάς γέννησης γιατί το σύστημα θα την θεωρούσε αυτομάτως νεκρή αν περνιόταν η ημερομηνία 1857). Παρ' όλα αυτά, η Άννα Βίσση είναι 29 ετών. Παράδοξο, ε; Αχ, Ελλάδα μου γλυκιά... 


Η απόλυτη Ελληνίδα σταρ, Άννα Βίσση, μας εκπροσώπησε επάξια τον Μάιο του 2006 στον απόλυτο μουσικό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον όπου ανέδειξε το απόλυτο ταλέντο της. Και θα είχε σίγουρα κατακτήσει την απόλυτη θέση, αν οι δυνάμεις του πονηρού και μια ομάδα κατάπτυστων προδοτριών (βλέπε παρακάτω) δεν είχαν συνωμοτήσει εναντίον της! Η απόλυτη Ελληνίδα σταρ, Άννα Βίσση, σε μια εποχή όπου άλλες και άλλες άφωνες και κυρίως χωρίς ακράτεια και με σταθερό χρώμα μαλλιών κάνουν καριέρα κάνοντας αντιγραφές και μιμήσεις, έχει αποδείξει την απόλυτη αξία της χωρίς να αντιγράφει καμία Μαντόνα, καμία Τζάνις Τζόπλιν και καμία Αρίθα Φράνκλιν.
Ορισμένοι κακοπροαίρετοι έχουν αποκαλέσει την Άννα Βίσση "Μαντόνα της Ελλάδος". Ο ανθρώπινος νους φρικιά μπροστά σε τέτοια άγνοια, αν όχι κακία! Δεν είναι η Άννα Βίσση "Μαντόνα της Ελλάδος" - η Μαντόνα είναι η Βίσση των άσχετων! Χωνέψτε το, ουτιδανοί συκοφάντες!
Η απόλυτη Ελληνίδα σταρ, Άννα Βίσση, είναι μια παρακαταθήκη στο ελληνικό τραγούδι και στην ελληνική κομμωτική. Κάποιοι σπεύδουν να το κατακρίνουν, αλλά η απόλυτη Ελληνίδα σταρ θα συνεχίζει να πρωτοπορεί και δε θα βρεθεί τίποτα να μπει στο απόλυτο στόμα της για να το κλείσει (εκτός αν χρειαστούν ποτέ λίγες μέρες απόλυτης αφωνίας).
Η Άννα Βίσση έχει μία αδελφή, μεγαλύτερη σε ηλικία (όσο και αν αυτό ακούγεται παράλογο), τη Λία, συμμαθήτρια του Οιδίποδα (δείτε πιο κάτω για περισσότερες πληροφορίες).
Αν και δεν της φαίνεται, η απόλυτη Ελληνίδα σταρ, Άννα Βίσση, είναι μαμά! Η κόρη της είναι 24 χρόνων, μόλις 5 χρόνια πιο μικρή από αυτήν.

Μουσικό είδος

Η απόλυτη Ελληνίδα σταρ, Άννα Βίσση, εκτελεί ως επί το πλείστον ποπ κομμάτια σε σαγηνευτικούς στίχους και μουσική του Νίκου Καρβέλα. Τα κομμάτια της (τα μουσικά και ενίοτε τα διατηρητέα πόδια της) γίνονται αντικείμενο απόλυτης λατρείας και κάνουν τους θαυμαστές της να παραληρούν σε κάθε της απόλυτη συναυλία. Χάρη στον Νίκο Καρβέλα έχει ερμηνεύσει και μνημειώδεις μπαλάντες όπως "Δεν θέλω να ξέρεις πως για σένανε πίνω, είμαι λιώμα, βουλιάζω σε κώμα (και γενικά κάνω έναν κατάλογο απόλυτα ανατριχιαστικών ενεργειών)" και "Αυτή τη φορά τα δυο μου πόδια θα τα κόψω, τα δυο μου μάτια θα τα βγάλω, τα δάχτυλα μου θα τα σπάσω, τη γλώσσα μου θα ξεριζώσω, το κορμί μου θα το κάψω, κ.λ.π., κ.λ.π.", τα οποία δίνουν ξεκάθαρα στον ακροατή την πραγματική έννοια του απόλυτου πόνου... Οι μπαλάντες της την οδήγησαν το 2006 στην Γιουροβίζιον με το τραγούδι Everything, γνωστό για το κοινωνικού περιεχομένου βίντεο κλιπ που μέσα σε 2 λεπτά ψυχογραφεί άπιστους συζύγους, τσαντάκηδες και νταλικέρηδες. 
Από μετριοφροσύνη και μόνο, η Άννα Βίσση δεν κοινολογεί το γεγονός ότι, εμπνευσμένος από την απόλυτη φωνή της, ο παιδικός της φίλος και παρεμπιπτόντως μουσικοσυνθέτης Τζιάκομο Πουτσίνι (σους, αχρείοι!) έγραψε για χάρη της την όπερα "Το 'σκασε" (ιταλική συντομογραφία "Τόσκα") και της αφιέρωσε την πασίγνωστη άρια "Vissi d' arte" (= Η Βίσση της Τέχνης). Μέσα στην απόλυτη αυταπάρνησή της, η Άννα Βίσση επιτρέπει όλα αυτά τα χρόνια να ερμηνεύουν (χα!) την άριά ΤΗΣ κάτι ξεπεσμένες, κάτι δεύτερες, κάτι τσουλάρες, κάτι Μαρίες Κάλλες και άλλες καρναβαλίστριες. Όμως εμείς ξέρουμε!Η Άννα Βίσση ανήκει στη κατηγορία χασίσι γαμήσι επιστροφή στη φύση. Ύστερα από εκτεταμένες έρευνες βρέθηκαν γκραβούρες του Μεσαίωνα όπου παρευρίσκετο σε πάρτυ οργίων μαζί με τον πάπα τον σουλτάνο & τους νέγρους σκλάβους. 

Δίσκοι

Τα τελευταία 190 χρόνια που μεσουρανεί στο καλλιτεχνικό στερέωμα, η απόλυτη Ελληνίδα σταρ, Άννα Βίσση, έχει χαρίσει (διπλό CD στην τιμή του ενός, είναι κάτι απόλυτα γενναιόδωρο) στο κοινό που την λατρέυει μια... αρμαθιά από δίσκους απαράμιλλης ποιότητας. Συνολικά, έχει πουλήσει πάνω από 300.000.000 δίσκους και η Warner της έχει ήδη κάνει πρόταση για μετακίνηση, γιατί η Μαντόνα που έχει τώρα δε φτουράει. Άλλωστε, η Ελληνίδα Μαντόνα, η απόλυτη Ελληνίδα σταρ, Άννα Βίσση, έχει μόνο επιτυχίες. Ένα δείγμα από αυτές φαίνεται παρακάτω.

Για το Everything δεν μπορεί κανένας να πει τίποτε. Είναι το απόλυτο τραγούδι, τραγούδι για το οποίο ο Ludwig Wittgenstein ταξίδεψε επί τούτου από το παρελθόν (με τη Χρονομηχανή), γιατί είχε ξεμείνει από έμπνευση ως προς το πώς να τελειώσει το απόλυτο βιβλίο φιλοσοφίας, το Tractatus Logicophilosophicus. Αφού λοιπόν βίωσε την απόλυτη εμπειρία, ενεπνεύσθη την ακροτελεύτιο φράση του βιβλίου: "Για ό,τι δεν μπορεί να μιλήσει κανείς, πρέπει να παραμείνει σιωπηλός". Το απόλυτο μεγαλείο του "Everything" τον άφησε άλαλο
Μεγάλη αντίδραση πάντως σημειώθηκε στην πρόταση να γίνει το "Everything" ο νέος Εθνικός Ύμνος της Ελλάδος εφόσον κερδίσει την πρώτη θέση στον απόλυτο διαγωνισμό, αντικαθιστώντας την παλιομοδίτικη αηδία που μυστηριωδώς χρησιμοποιείται έως τώρα. Οι διαφωνούντες τόνισαν ότι το "Everything" οφείλει να γίνει ο νέος Εθνικός Ύμνος, ανεξαρτήτως θέσεως. Ήταν άλλωστε γνωστό ότι αν δεν κέρδίζε το "Everything", αυτό θα οφειλόταν στις μιαρές δολοπλοκίες και στα μαγειρέματα που θα έστηναν οι διάφορες Ρουσλάνες, πράγμα που αποδεικνύεται εύκολα με μαθηματικά του λυκείου. Όπως και έγινε! Γιατί είναι γνωστός ο φθόνος που τρέφουν κατά των Ελλήνων οι Σκύθες, τα Ορκς και τα άλλα μιαρά έθνη που κατοικούν σε τόπους που έχει να τους δει ήλιος από τότε που τσακίστηκε το άρμα του Φαέθωνα. Μας ζηλεύουν οι ασπρουλιάρηδες!

Φθονούμενη και υπονομευμένη, η απόλυτη Ελληνίδα σταρ, Άννα Βίσση, έπεσε θύμα διπλής συνομωσίας: από τη μία οι μακιγιαρισμένες. Ντροπή σας, προδότρες! Φτου σας! Παλιοκαρακάξες!! Ρουσλάνες που λέγαμε, και από την άλλη ένα και καλά Φινλανδέζικο συγκρότημα που (σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, λέγε με Δάφνη Μπόκοτα) απετελείτο από τη Δέσποινα Βανδή, την Πέγκυ Ζήνα, την Έλλη Κοκκίνου και την Γωγώ Μαστροκώστα, όλες ελαφράΤέρατα !!! 
Αλλά δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου, τουλάχιστον όχι ακόμα. Μία εταιρία βότκας τίμησε την απόλυτη Ελληνίδα star...

Εικόνα: ΧΑΜΕΝΗ.jpg


Νάυλον (370.000 αντίγραφα)(τα 4.500.000 πειρατικά που ήταν μέσα σε Νάυλον δεν υπολογίζονται)

Όχι, δεν εννοεί το προφυλακτικό, ο τίτλος αυτού του απόλυτου δίσκου. Πολλοί δεν κατάλαβαν την ποιότητα των τραγουδιών του δίσκου Νάυλον, αλλά σε αυτό φταίνε τα ραδιόφωνα που έχουν οργανώσει μια καλοστημένη προπαγάνδα εναντίον της σε συνεργασία με την Cosmote. Ο τρόπος λειτουργίας αυτής της προπαγάνδας φάνηκε ξεκάθαρα στην προώθηση της δισκογραφικής δουλειάς Νάυλον: Τα ραδιόφωνα είχαν έρθει σε συνεννόηση να παίζουν ασταμάτητα την μεγαλύτερη επιτυχία του δίσκου, από την οποία πήρε και το όνομά του, «Αγάπη απο νάυλον» με αποτέλεσμα να το «κάψουν», να κάνουν δηλαδή τον κόσμο να το βαρεθεί και μετά να μην ηχεί καλά στα αυτιά.
Το τραγούδι ακουγόταν παντού: Σε κινητά, σε τηλεοράσεις, στο ραδιόφωνο, στα τρένα (που ανάθεμα που ξεκίνησαν, κι εσύ, πάλι μακριά μου), στους δρόμους, στις διαφημίσεις και στις πρωινές εκπομπές. Είχε γίνει ένας εφιάλτης για τους Έλληνες και κανένας πια δεν ήθελε να αγοράσει τον δίσκο. Για να αναπτερωθεί το ηθικό της απόλυτης Ελληνίδας σταρ, Άννας Βίσση, λέγεται πως κάποιοι fan αναγκάστηκαν να αγοράσουν μέχρι και 69 αντίτυπα του δίσκου ο καθένας, για να τον ανακηρύξουν πλατινένιο. Επίσης κυκλοφορούν ορισμένες κακοήθειες ότι όλα τα CD αγοράστηκαν από τον Χάρι Πότερ για να τα χρησιμοποιήσει στα σκοτεινά του μαγικά πειράματα. Είναι πασίγνωστο πως ο Τσακ Νόρις πρόλαβε να του ρίξει ανάποδη στριφογυριστή κλωτσιά πριν τα αγοράσει.

Κραυγή (a.k.a.: Εϊϊϊ! -με αντίλαλο) (14.000.069 αντίγραφα)

Ο Δίσκος αυτός διακατέχεται από τραγούδια που δείχνουν την δυναμικότητα της απόλυτης Ελληνίδας σταρ, με τα χαρακτηριστικότερα το «χιτ» Αυτή τη φορά, καθώς και τα Μόνη μου (τα βράδια βγαίνω μόνη μου), Καλύτερα οι δυο μας (ντουέτο με την Καίτη Γαρμπή - ποια είναι αυτή, αλήθεια; Τη θυμάστε εσείς;), Είναι επιλογή μου, Το πολύ πολύ να μη μου μιλήσει και άλλα τραγούδια γυναικείας ανεξαρτησίας.
Ένα μήνα μετά τα 'φτιαξε με τον Φραγκολιά. Ένα μήνα ακόμη πιο μετά (δηλαδή μετά από ένα μήνα με τον Φραγκολιά), κάπως, κάτι συνέβη, και χρειάστηκε 23 μέρες αφωνίας. Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά τι συνέβη στο βαθύ λαρύγγι, εκτός βέβαια από τον απόλυτο παντογνώστη Τσακ Νόρις. 

frikipaideia.wikia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...