ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Γερμανίδα βουλευτής με ψεύτικους τίτλους σπουδών


Αποκύημα φαντασίας αποδείχθηκαν το απολυτήριο λυκείου και οι νομικές σπουδές που δήλωνε στο βιογραφικό της η πρώην πια βουλευτής των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Petra Hinz.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η Petra Hinz είχε τη φήμη της αποφασιστικής και αυστηρής εκπροσώπου του λαού στο γερμανικό κοινοβούλιο. Λέγεται ότι το να εργάζεσαι για αυτήν ήταν κουραστικό. Οι υπάλληλοι του βουλευτικού της γραφείου άλλαζαν συχνά. Η Petra Hinz είχε λοιπόν τη φήμη της «δύσκολης», ως εκ τούτου κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τις συνταρακτικές αποκαλύψεις των προηγούμενων ημερών.

Η 54χρονη σοσιαλδημοκράτης βουλευτής από το Έσσεν δεν είναι ούτε νομικός ούτε διαθέτει απολυτήριο λυκείου (Abitur), σε αντίθεση με όσα δήλωνε στο βιογραφικό της και στην ιστοσελίδα του γερμανικού κοινοβουλίου. Η σκανδαλώδης αποκάλυψη ανάγκασε την Petra Hinz να παραιτηθεί χθες το απόγευμα. Το επί έντεκα συναπτά έτη μέλος της γερμανικής βουλής είχε ανακοινώσει πριν από λίγο διάστημα ότι δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017, δήλωση που έγινε δεκτή με ιδιαίτερη έκπληξη.

Στην προσωπική της σελίδα στο διαδίκτυο βρίσκεται πλέον αντί του ψευδούς βιογραφικού της μια γραπτή ανακοίνωση των δικηγόρων της, στην οποία επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Εκ των υστέρων η Petra Hinz δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ποιοι λόγοι την είχαν ωθήσει στην ψευδή αναφορά για το απολυτήριο λυκείου που οδήγησε στη συνέχεια σε πρόσθετους εσφαλμένους ισχυρισμούς για την εκπαίδευση και την εργασία της ως νομικού».

Οι αποκαλύψεις για την Petra Hinz, η οποία υπέβαλλε επί 30 ολόκληρα χρόνια ψευδή βιογραφικά στοιχεία, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις εντός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD). Στελέχη του SPD, τόσο από την εκλογική περιφέρεια της πρώην βουλευτή αλλά και η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο στο Βερολίνο, αντέδρασαν με έκπληξη και αγανάκτηση για το γεγονός ότι ένα στέλεχος του κόμματος κατόρθωσε διά της συστηματικής απάτης να ανελιχθεί φθάνοντας μέχρι τα έδρανα της γερμανικής βουλής.

Αν μη τι άλλο η σκανδαλώδης αποκάλυψη έγινε σε άκρως ακατάλληλη συγκυρία, δεδομένου ότι τα κόμματα εισέρχονται πλέον σε προεκλογικούς ρυθμούς ενόψει της αναμέτρησης του 2017, με το SPD να υπολείπεται σημαντικά έναντι των συγκυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ.

Η βουλευτής δηλώνει πάντως μέσω των δικηγόρων της στην προσωπική της ιστοσελίδα ότι «η πολιτική δράση της κυρίας Χιντς χαρακτηριζόταν και εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια και ακεραιότητα. Γι' αυτό είναι και η ίδια άναυδη που δεν είχε το κουράγιο να αναλάβει την ευθύνη για την εσφαλμένη συμπεριφορά της. Παρακαλεί τους συντρόφους, τους συνεργάτες, τους φίλους και την οικογένειά της, όλους τους ανθρώπους που την εμπιστεύθηκαν, αλλά και την κοινή γνώμη από καρδιάς να τη συγχωρήσουν».

Μπορεί η επιλογή της Petra Hinz να εμφανίζει τα τελευταία 30 χρόνια ψευδή βιογραφικά να προκαλεί απορία, ωστόσο για τους ψυχολόγους η συμπεριφορά αυτή έχει εξήγηση. Ο ψυχολόγος Ζεμπάστιαν Μπάρτοσεκ επισήμανε στην εφημερίδα Bild ότι όταν κάποιος «περάσει» επιτυχώς από μια διαδικασία χρησιμοποιώντας ένα ψέμα, τότε δεν το ξεχνά. «Το ψέμα επανέρχεται διαρκώς στη συνείδηση», σχολιάζει και συμπληρώνει ότι αργότερα προκαλείται πανικός ότι θα αποκαλυφθεί και «το θάρρος αυτού που είπε το ψέμα να το ομολογήσει βεβαίως εξανεμίζεται».

http://kolakas.blogspot.gr/2016/07/11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...