ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Το 'Voyager-1" γίνετε το πρώτο αντικείμενο της ανθρωπότητας που βρέθηκε έξω από το ηλιακό μας σύστημα


Το διαστημόπλοιο Voyager-1 είναι το πρώτο αντικείμενο της ανθρωπότητας που εγκαταλείπει το ηλιακό μας σύστημα. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή για την επιστημονική κοινότητα αλλά και για όλους τους κατοίκους του πλανήτη.

Το διαστημικό σκάφος συνεχίζει το ταξίδι του, που διαρκεί 36 χρόνια, ενώ έχει στείλει και χαρίσει στην ανθρωπότητα εντυπωσιακές και μυστηριώδεις φωτογραφίες αλλά και στοιχεία από το διάστημα.

Πλέον εγκατέλειψε το ηλιακό μας σύστημα, και γίνεται το πρώτο ανθρώπινο κατασκεύασμα που εισέρχεται στον μεσοαστρικό χώρο, καθώς κάθε μέρα διασχίζει περίπου 1,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Οι κάμερες του σκάφους έχουν σταματήσει να λειτουργούν εδώ και 20 χρόνια, προκειμένου να γίνει οικονομία στην ενέργεια και τη μνήμη, λειτουργεί ακόμη η κεραία του που μετρά το μαγνητικό πεδίο καθώς και όργανα που μετράνε τις κοσμικές ακτίνες.

Τα δεδομένα καταγράφονται με τεχνολογία της εποχής του ’70, σε μαγνητικές ταινίες. Τα όργανα που διαθέτει συνεχίζουν να εκπέμπουν πληροφορίες που έχουν να κάνουν με το αφιλόξενο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.

Ο Voyager-1 εκτοξεύτηκε το 1977, και βρίσκεται σχεδόν 19 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα (12 δισεκατομμύρια μίλια) «μακρυά από το σπίτι».

Αυτή η απόσταση είναι τόσο μεγάλη που έχουν υπολογίσει οι επιστήμονες ότι θα χρειάζονταν 17 ώρες για ένα ραδιοφωνικό σήμα που τυχόν θα «ξεκινούσε» από το Voyager για να φτάσει στη Γη.

Αυτό όμως που έχει προβληματίσει τους επιστήμονες είναι η δραματική μείωση που παρατηρούν σε σωματίδια που προέρχονται από την ακτινοβολία του Ήλιου.

Οι επιστήμονες παρουσιάζουν διαφορετικές απόψεις για να εξηγήσουν μια τόσο βίαια εναλλαγή, και μάλιστα έχουν και μια θεωρία που ονομάζουν «μαγνητική επανασύνδεση», κατά την οποία τα μαγνητικά πεδία του Ήλιου και άλλα που επικρατούν στο μεσοαστρικό κενό συνδυάζονται.

Το Voyager-1 εκτοξεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1977 και έκτοτε ταξιδεύει με μέγιστη ταχύτητα 62.136 χιλιόμετρα την ώρα.

Χάριν στο Voyager-1 η ανθρωπότητα «είδε» για πρώτη φορά τους δύο μεγαλύτερους πλανήτες (Κρόνο και Δία) και τους δορυφόρους τους.

Το διαστημικό σκάφος μεταφέρει δίσκους με ηχογραφήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να απεικονίσουν την ποικιλομορφία του πολιτισμού στη Γη: Συγκεκριμένα μεταφέρει ένα δίσκο από χρυσάφι με ένα χαιρετισμό προς τα τυχόν νοήμονα όντα που, ίσως συναντήσει κάποτε το σκάφος. Αυτός περιλαμβάνει ήχους, μουσική και 115 εικόνες από τον πλανήτη μας.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...