ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Συνταγή: Τριλογία από μίνι πιπεριές γεμιστές

Τριλογία από μίνι πιπεριές γεμιστές (για 4 άτομα):

Yλικά

4 τμχ. κόκκινη πιπεριά
4 τμχ. κίτρινη πιπεριά
4 τμχ. πράσινη πιπεριά.
Για τη γέμιση
150 γραμμ. ρύζι γλασέ
600 γραμμ. ζωμό κότας
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμύδια


3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες φρέσκες (καρεδάκια ή
τριμμένες)
3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβετε προσεκτικά χωρίς να χωρίσει το καπάκι και καθαρίζετε τους σπόρους από τις πιπεριές. Γεμίζετε τις πιπεριές
με τη γέμιση που επιθυμείτε.

Για τη γέμιση

Σοτάρετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα, έτσι ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά.

Προσθέτετε την ντομάτα και σοτάρετε για 4 λεπτά. Προσθέτετε το ζωμό κότας ή νερό ζεστό και αλατοπίπερο.

Τραβάτε από τη φωτιά, όταν απορροφήσει το ζωμό και προσθέτετε τα μυρωδικά.

Γέμιση Νο2

Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε κιμά στα υλικά, τον οποίο σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνετε με λευκό ξηρό κρασί (100 γραμμ.). Μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί.

Προσθέτετε την ντομάτα, τα σοτάρετε για 2’ μαζί και προσθέτετε το ζωμό κότας, ώστε να σκεπάζει τον κιμά.

Μαγειρεύετε για 20’ και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτετε αλατοπίπερο.


Δες και τη συνταγή για τη γλυκιά κολοκυθόπιτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...