Γλυκιά κολοκυθόπιτα
Υλικά
1/2 κολοκύθα τριµµένη µε χοντρό τρίφτη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 φλιτζ. καρύδια χοντροκοµµένα 4 κ.σ, σταφίδες σουλτανίνα
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο φρέσκο
1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο (για τα φύλλα)
Εκτέλεση
Σε µια κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά ρίχνετε τη 1 κ.σ. βούτυρο και την τριµµένη κολοκύθα, ανακατεύοντας ώσπου να πιεί τα υγρά της.
Συνεχίζοντας το ανακάτεµα, πρόσθετετε σταδιακά τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια και την κανέλα. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.
Σε έναν πάγκο, στρώνετε ένα φύλλο και το βουτυρώνετε ελαφρά. Βάζετε στην άκρη κατά µήκος της µεγάλύτερης πλευράς λίγη από τη γέµιση και τυλίγετε σε ρολό και µετά σε κουλούρα.
Βουτυρώνετε πάλι ελαφρά από πάνω και βάζετε τη στριφτή κολοκυθόπιτα σε ένα βουτυρωµένο ταψί. Ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε σε προθερμασµένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά µέχρι να ροδίοει το φύλλο.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας µε ζάχαρη άχνη.
1/2 κολοκύθα τριµµένη µε χοντρό τρίφτη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 φλιτζ. καρύδια χοντροκοµµένα 4 κ.σ, σταφίδες σουλτανίνα
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο φρέσκο
1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο (για τα φύλλα)
Εκτέλεση
Σε µια κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά ρίχνετε τη 1 κ.σ. βούτυρο και την τριµµένη κολοκύθα, ανακατεύοντας ώσπου να πιεί τα υγρά της.
Συνεχίζοντας το ανακάτεµα, πρόσθετετε σταδιακά τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια και την κανέλα. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.
Σε έναν πάγκο, στρώνετε ένα φύλλο και το βουτυρώνετε ελαφρά. Βάζετε στην άκρη κατά µήκος της µεγάλύτερης πλευράς λίγη από τη γέµιση και τυλίγετε σε ρολό και µετά σε κουλούρα.
Βουτυρώνετε πάλι ελαφρά από πάνω και βάζετε τη στριφτή κολοκυθόπιτα σε ένα βουτυρωµένο ταψί. Ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε σε προθερμασµένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά µέχρι να ροδίοει το φύλλο.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας µε ζάχαρη άχνη.
Δες και τη συνταγή Σολομός στη σχάρα με δροσερή σαλάτα κολοκυθιών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου