ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Συνταγή: Πατάτες φούρνου

ΥΛΙΚΑ για 6 άτοµα

8-10 µέτριεs πατάτεs
αλάτι -πιπέρι
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γ. ρίγανη
6 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερµαίνετε το φούρνο στους 185ο C.

Kαθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε µισοφέγγαρα.

Τις ρίχνετε σε µία κατσαρόλα µε κρύο νερό και τις βάζετε σε δυνατή φωτιά. 


Μετράτε ακριβώς 2 λεπτά από τη στιγµή που θα αρχίσει το νερό να βράζει.

Σουρώνετε τις πατάτες σε ένα τρυπητό και τις πασπαλίζετε µε το αλεύρι, το πιπέρι και το αλάτι.

Βάζετε ένα ταψάκι πάνω στη φωτιά µε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει ρίχνετε τις πατάτες και τις ανακατεύετε να πάει το καυτό λάδι παντού και να πάρουν ελαφρύ χρώµα (µπορείτε να το κάνετε και σε δύο δόσεις µε ένα µεγάλο τηγάνι).

Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο για 20 λεπτά.

Γυρνάτε προσεκτικά τις πατάτες και τις ψήνετε για άλλα 15 λεπτά.

Πασπαλίζετε µε τη ρίγανη και προσθέτετε, αν χρειάζεται, αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...