ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Γκλοπς και blog διέκοψαν τη δίκη των "Πυρήνων"

Η αποχώρηση των κατηγορουμένων από τη διαδικασία αλλά και η πρωτοφανής ένταση μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, σε μία απ’ τις ολιγόλεπτες διακοπές ανάμεσα στους νεαρούς από το ακροατήριο και τους αστυνομικούς σημάδεψαν τη δεύτερη ημέρα της δίκης για την υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Ο εντοπισμός από νεαρούς φίλους των κατηγορουμένων ατόμου που όπως έλεγαν ήταν αστυνομικός με πολιτικά και βιντεοσκοπούσε τη διαδικασία πυροδότησε τα πνεύματα. Είχε προηγηθεί και η καταγγελία στο δικαστήριο από τη μητέρα ενός εκ των κατηγορουμένων για βιντεοσκόπηση μέσω κινητού τηλεφώνου για λογαριασμό συγκεκριμένου blog. 
 
Οι αστυνομικοί κάνοντας και χρήση των γκλοπς προσπάθησαν να επιβάλλουν την τάξη ενώ έσπευσε και μία διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης που ήταν επιφορτισμένη με τη φρούρηση στη διπλανή αίθουσα των κατηγορουμένων που είναι κρατούμενοι. Τότε, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι κατηγορούμενοι βγήκαν από την αίθουσα και κινήθηκαν στον εξωτερικό διάδρομο που οδηγεί είτε προς την αίθουσα του δικαστηρίου είτε προς τον προαύλιο χώρο.

Ο επικεφαλής των αστυνομικών μπήκε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου μιλώντας για απόπειρα απόδρασης των κρατουμένων. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που κάνουν λόγο για οργανωμένη προσπάθεια των κατηγορουμένων να αποδράσουν, όλα έληξαν καθώς πρόλαβαν και έκλεισαν τη σιδερένια πόρτα.


Νωρίτερα, είχαν αποχωρήσει από τη διαδικασία οι κατηγορούμενοι διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του δικαστηρίου να κρατούνται οι αστυνομικές ταυτότητες των προσώπων που μπαίνουν στην αίθουσα και να τους παραδίδονται με το τέλος της διαδικασίας αλλά και για μη τήρηση μαγνητοφωνημένων πρακτικών, λόγω οικονομικής αδυναμίας.


Παράλληλα έπαυσαν και τους συνηγόρους τους ενώ ξεκινούν και αποχή από το συσσίτιο, ενώ σε περίπτωση που τους διοριστούν από το δικαστήριο νέοι δικηγόροι, θα πραγματοποιήσουν, όπως τόνισαν και απεργία πείνας. Σε δήλωσή τους μάλιστα που διάβασε ο Γ. Καραγιαννίδης τόνισαν πως είναι ανυποχώρητοι στα αιτήματά τους και δεν πρόκειται να συμπράξουν στο "φακέλωμα" των συντρόφων τους και την προσπάθεια ποινικοποίησης των φιλικών τους σχέσεων.


Στη δήλωσή τους, αναφορά έκαναν για τον τρόπο κάλυψης της δίκης και στους δημοσιογράφους, την πλειοψηφία των οποίων κατηγόρησαν για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και προειδοποίησαν λέγοντας: "Όπως έχουν εκθέσει την προσωπική μας ζωή και τη ζωή των οικογενειών μας, η επιμονή τους, καθιστά και αυτούς εκτεθειμένους".

Η πρόεδρος του δικαστηρίου είπε πως οι αστυνομικοί έλεγχοι δεν παραβιάζουν την αρχή της δημοσιότητας ενώ παράλληλα ενημέρωσε ότι λόγω οικονομικού κόστους δεν μπορούν να τηρηθούν μαγνητοφωνημένα πρακτικά της δίκης.
Σύμφωνα με έγγραφο που απεστάλη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, "λαμβανομένου υπόψη του ύψους της δαπάνης δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί το αίτημα για μαγνητοφωνημένα πρακτικά". Μετά την αποχώρηση των κατηγορουμένων και την ανάκληση της εντολής τους προς τους συνηγόρους τους, το δικαστήριο προχώρησε στον διορισμό άλλων δικηγόρων και διέκοψε για αύριο το πρωί.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...