ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Πως συμβαίνει το κάταγμα πέους και τι πρέπει να κάνετε


Αν και δεν υπάρχουν οστά στο πέος, μπορεί να εντοπιστεί κάταγμα στους κυλινδρικούς άξονες που διοχετεύουν το αίμα στην περιοχή κατά τη στύση. 

Εάν αυτοί οι άξονες βρίσκονται σε κάμψη την ώρα της στύσης μπορεί να προκληθεί ρήξη και το πέος να γεμίσει με αίμα. Εάν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, το αποτέλεσμα είναι το οίδημα και η μόνιμη δυσμορφία ή η απώλεια σεξουαλικής λειτουργίας.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ), το ανδρικό μόριο, παρ’ ότι ευκίνητο σε ηρεμία (χάλαση), γίνεται σκληρό κι ευθύ με τον ερωτικό ερεθισμό, αφού γεμίζει με αίμα. Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά είναι απαραίτητα για να επιτελέσει τη λειτουργία για την οποία υπάρχει: τη σεξουαλική πράξη.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, ο χιτώνας που περιβάλει τους κυλινδρικούς άξονες μπορεί να σχιστεί σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής (συνήθως συμβαίνει σε συγκεκριμένη στάση, όπου η σύντροφος με το βάρος της πιέζει και συνθλίβει το πέος) και να προκληθεί το καλούμενο κάταγμα πέους.

Πρόκειται για μια οδυνηρή εμπειρία, αφού συνοδεύεται από εντονότατο πόνο και μεγάλο αιμάτωμα του πέους. Το κάταγμα του πέους είναι επείγουσα χειρουργική πάθηση, αφού η καθυστερημένη αντιμετώπιση (πέραν των 6-8 ωρών) μπορεί να συνοδευτεί με μόνιμη στυτική δυσλειτουργία.

Για την εκτίμηση της βλάβης σε περίπτωση κάκωσης, απαιτείται να πραγματοποιηθεί υπερηχογράφημα πέους. Το υπερηχογράφημα πέους είναι μια μη επεμβατική εξέταση που χρησιμοποιείται για την εκτίμηση της μορφολογίας του πέους. Γίνεται με ένα μηχάνημα υπερήχων, στο οποίο έχει προσαρμοστεί μια ειδική κεφαλή που επιτρέπει την εξέταση του πέους. Τα σημερινά μηχανήματα στην πλειοψηφία τους έχουν ενσωματωμένη και την τεχνολογία Doppler, η οποία εκτιμά τη ροή του αίματος στο πέος. Η εξέταση γίνεται από ακτινολόγο ή ουρολόγο που έχει εκπαιδευτεί στην υπερηχογραφία του ουροποιητικού συστήματος. Για το απλό υπερηχογράφημα πέους δε χρειάζεται κάποια ειδική προετοιμασία.

http://www.fnews.gr/katagma-peous-pos-sumvainei-kai-ti-prepei-na-kanete/#_ 


Διάβασε κι εδώ την έρευνα για το ποιο θεωρεί η γυναίκα ως ιδανικό πέος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...