ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Συσκευή αλλάζει τη γεύση των τροφών


Γίνεται το μπρόκολο να έχει γεύση όπως η σοκολάτα; Απίστευτο κι όμως αληθινό με μια συσκευή που αλλάζει τη γεύση στις τροφές! 

Το Taste Buddy εκπέμπει θερμικά και ηλεκτρικά σήματα που διεγείρουν τη γεύση και θα μπορεί στο μέλλον να αλλάξει εντελώς τη διατροφή μας. Στην ουσία εκπέμπει σε χαμηλά επίπεδα ηλεκτρικό ρεύμα τονώνοντας την γεύση είτε είναι αλμυρή είτε γλυκιά ακόμα κι αν αυτές δεν υπάρχουν στο πιάτο μας!

“Πολλά παιδιά μισούν την γεύση των λαχανικών. Ήθελα να δημιουργήσω μια συσκευή που θα μπορούσε να τους επιτρέψει να τρώνε λαχανικά με γεύση σοκολάτας”, επισημαίνει ο Adrian Cheok από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας που δημιούργησε τη συσκευή, που αποτελείται από μια μεμβράνη 2 εκατοστών η οποία τοποθετείται στην γλώσσα και συνδέεται με έναν επεξεργαστή.

Το Taste Buddy για να ενισχύσει την γλυκύτητα, θερμαίνεται πολύ γρήγορα και διεγείρει ειδικούς υποδοχείς γεύσης που αντιδρούν στη θερμότητα, ενώ ένα ασθενές ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιείται για να στοχεύσει σε άλλα σημεία που είναι υπεύθυνα για την αλμυρή γεύση. Κάπως έτσι μπορεί το τυρί να έχει γεύση μπριζόλας αλλά και ένα λαχανικό να θυμίζει λαχταριστη σοκολάτα! Αυτό, όπως λέει ο επιστήμονας, θα βοηθήσει και όσους κάνουν δίαιτα και αντιδρούν στα άνοστα φαγητά, δίνοντάς τους την ευκαιρία να… νομίζουν ότι τρώνε κάτι πολύ γευστικό. Και μάλιστα στην πορεία των ερευνών σκοπός είναι να μπορέσει η συσκευή αυτή να γίνει πιο εύχρηστη και να ενσωματωθεί ενδεχομένως στα μαχαιροπίρουνα.

http://perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...