ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Ένα στα τρία βενζινάδικα με πειραγμένες αντλίες


- Όργιο απάτης από τα πρατήρια βενζίνης
- Έβγαλαν στο δρόμο ένα "μυστικό" αυτοκίνητο το οποίο έχει "κρυφό" ντεπόζιτο
- Ένα πρατήριο μπορεί να βγάλει "μαύρα" έως και 750 ευρώ την ημέρα!

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά! Μετά από εφόδους στα βενζινάδικα μέσω ενός μυστικού αυτοκινήτου, η διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας βρήκε ότι ένα στα τρία πρατήρια πιάστηκε να κλέβει τους καταναλωτές από 7 έως και 15 λεπτά το λίτρο!
Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, η κλοπή της μάνικας όπως την ονομάζουν είναι σε έξαρση. Ένα στα τρία πρατήρια βρέθηκαν να έχουν "πειράξει" τις αντλίες καυσίμων αδειάζοντας από 5% έως 11% τα ρεζερβρουάρ των οχημάτων.

Η διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας εδώ κι έναν μήνα ενεργοποίησε εκ νέου τις εφόδους σε βενζινάδικα με τη χρήση του «μυστικού αυτοκινήτου». Αυτό διαθέτει κρυφό εξοπλισμό, ειδικό ρεζερβουάρ, και έχει τη δυνατότητα να μετρά τις πραγματικές ποσότητες των λίτρων που φεύγουν από τα στόμια των αντλιών.

Το όχημα ήταν παροπλισμένο για πολλούς μήνες αλλά ξαναβγήκε στους δρόμους και άρχισε να "σαρώνει" τα πρατήρια καυσίμων. Από τους πρώτους ελέγχους που έχουν γίνει σε Κερατσίνι, Κορυδαλλό, Ταύρο και Νίκαια, οι αποκλίσεις στις αντλίες έφταναν το 11%!
Για παράδειγμα, στα 50 λίτρα αμόλυβδης με τιμή 1,43 ευρώ το λίτρο, ο οδηγός χάνει από 3,5 έως 8 ευρώ. Υπολογισμοί που κάνουν άνθρωποι της αγοράς, θέλουν ένα πρατήριο να πουλά ημερησίως 5.000 λίτρα. Σε μια ημέρα τα χρήματα που μπορέι να βγάζει κάποιος με "πειραγμένη" αντλία, είναι από 350 έως 750 ευρώ.

Τους κλείνουν και αυτοί ξανανοίγουν!

Μπορεί το υπουργείο με την βοήθεια του μυστικού οχήματος να εντόπισε και να επέβαλλε πρόστιμα ή και αφαίρεση των αδειών λειτουργίας των πρατηρίων που έκλεβαν, ωστόσο, οι επιτήδειοι, μέσα από τα "παραθυράκια" της νομοθεσίας ανοίγουν ξανά τα πρατήρια με άλλη επωνυμία, ενώ δεν διστάζουν να σκηνοθετήσουν και κλοπή για να αφαιρέσουν τις δεσμευμένες για έλεγχο αντλίες - δηλαδή τα ενοχοποιητικά στοιχεία. Ετοιμάζεται ωστόσο νομοθετική παρέμβαση από την αρμόδια υπουργό, θεοδώρα Τζάκρη προκειμένου να κλείσουν τα παράθυρα επαναλειτουργίας των πρατηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...