ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Πρόταση για εκδρομή: Κασσάνδρα Χαλκιδικής


Καλοκαίρι σημαίνει Χαλκιδική. Πολλοί βέβαια είναι και οι τουρίστες που την επισκέπτονται. Πολλά είναι τα μέρη που έχουν αποκτήσει φήμη για τις καλές παραλίες αλλά και την διασκέδαση που μπορεί να βρει κανείς εκεί.

Στο χώρο όπου απλώνεται το σημερινό χωριό της Αφύτου έχει διαπιστωθεί συνεχής ανθρώπινη εγκατάσταση τουλάχιστον απ' το 3.000 π.Χ.. Η αρχαιολογική έρευνα, αλλά και οι αρχαίες πηγές απέδειξαν, ότι η θέση ταυτίζεται με την αποικία Άφυτις, που ιδρύθηκε στα τέλη του 8ου αι. π.Χ.
Η Άθυτος είναι σήμερα επαρκής σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, ταβέρνες και εστιατόρια με καλό και καθαρό φαγητό, καφετερίες και bar. Ο επισκέπτης απολαμβάνει τα λιθόστρωτα σοκάκια της Αθύτου, ακολουθώντας τον Ελύτη στο Αιγαιοπελαγίτικο περιδιάβασμά του και μπορεί να λουσθεί στη γαλανή Αθυτιώτικη θάλασσα, στις Βάρκες, στην Πούντα, στη Λιόση, στη Δάφνη. Οι πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι οποίες οργανώνονται από τους Αθυτιώτες κατοίκους με μεράκι και υπευθυνότητα, καθιστούν την Άθυτο βασικό σημείο αναφοράς για τον επισκέπτη της Χαλκιδικής.


ΧΑΝΙΩΤΗ
Η περιοχή είναι γεμάτη από πηγές και πλούσια βλάστηση. Φτάνοντας o επισκέπτης στη Χανιώτη, αιχμαλωτίζεται αμέσως από αυτόν τον μικρό γραφικό παράδεισο, ο οποίος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ικανοποιεί και τους πλέον απαιτητικούς και εγγυάται ξεκούραστη και αλησμόνητη διαμονή. Η πανέμορφη παραλία της Χανιώτης (ή του Χανιώτη) αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Το χωριό έχει το μεγάλο και απαράμιλλο σε ομορφιά παραλιακό πάρκο και πολλά άλλα μικρά πάρκα, γραφικές πλατείες και ψηλά αιωνόβια δέντρα. Διαθέτει επίσης ωραία ρυμοτόμηση και πολλά παρκινγκ. Ο επισκέπτης μπορεί να βρει εστιατόρια, ταβέρνες, ξενοδοχεία, καταλύματα και γενικότερη υποδομή. Στη Χανιώτη υπάρχουν δεκάδες εναλλακτικές προτάσεις για διασκέδαση καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας.



ΝΕΑ ΦΩΚΑΙΑ (ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ)
Το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό της Νέας Φωκαίας με τον καλοδιατηρημένο βυζαντινό πύργο του Αγίου Παύλου, το γραφικό λιμανάκι, τις όμορφες παραλίες και την καθαρή θάλασσα αποτελεί πόλο έλξης των παραθεριστών κάθε ηλικίας. Το χωριό απέχει από τη Θεσ/νίκη 78 χιλ.

ΚΑΛΑΝΔΡΑ & ΠΟΣΕΙΔΙ
Η Καλάνδρα αποτελεί έναν παραδοσιακό οικισμό στο Δήμο Κασσάνδρας του νομού Χαλκιδικής. Η θέση της βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Κασσάνδρας. Η εδραίωση του οικισμού της στο σημερινό χώρο, πρέπει να έγινε στα τελευταία Βυζαντινά ή τα πρώτα χρόνια της Τουρκοκρατίας.



ΚΑΛΛΙΘΕΑ (ΜΑΛΤΕΠΕ)
Το χωριό αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, όχι μόνο για τις υπέροχες παραλίες της αλλά και για τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, που έχουν έρθει στην επιφάνεια μετά από αρχαιολογικές έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στην παραλία της. Στην Καλλιθέα έχει ανασκαφεί το ιερό του Διονύσου και των Νυμφών, τμήμα του ιερού του Άμμωνα Δία (ο οποίος λατρευόταν στην περιοχή από τον 5ο αιώνα π.Χ.) και η περιοχή του βωμού.
Η Καλλιθέα σήμερα είναι ένα σύγχρονο χωριό που μπορεί να προσφέρει αξέχαστες διακοπές. Είναι μια από τις πιο περιζήτητες περιοχές της χερσονήσου της Κασσάνδρας, όπου τα πεύκα στολίζουν την χρυσή αμμουδιά στην παραλία, και αποτελεί σύγχρονο εμπορικό και κοσμικό θέρετρο, το οποίο χαρακτηρίζεται από μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και παραδοσιακούς ξενώνες. Η Καλλιθέα αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες και προσφέρει έντονη νυχτερινή ζωή, για όσους αγαπούν τη μουσική και το χορό.

ΦΟΥΡΚΑ & ΣΚΑΛΑ ΦΟΥΡΚΑΣ
Ένας επίγειος παράδεισος με πεύκα, ελιές και κάθε λογής δέντρα και λουλούδια. Ένας τόπος όπου η θάλασσα λάμπει στον ήλιο , πλατιά, γαληνεμένη και που συνδυάζεται θαυμάσια με το πεύκο του βουνού. Η καθάρια θάλασσα της παραλίας του χωριού έχει κερδίσει επάξια "τη γαλάζια σημαία της Ευρώπης". Την ομορφιά του τοπίου συμπληρώνει το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα με τις κόκκινες, μοβ και πορτοκαλί αποχρώσεις που βάφουν τον ορίζοντα. Εκτός από το φυσικό περιβάλλον, η άριστη τουριστική οργάνωση κάνει τη διαμονή του επισκέπτη άνετη και ευχάριστη. Την ικανοποίηση των παραθεριστών ενισχύει η εξασφάλιση της ψυχαγωγίας. Στην κοσμοπολίτικη παραλία της Φούρκας, η νυχτερινή ζωή αποκτά ξέφρενους ρυθμούς και ικανοποιεί όλες τις επιθυμίες του επισκέπτη. Σίγουρα, αξέχαστες μένουν στον επισκέπτη οι περιηγήσεις του κατά μήκος της θάλασσας ή μέσα στο δάσος που περιβάλλει το χωριό.

ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ
Το Πευκοχώρι βρίσκεται 105 χιλιόμετρα περίπου από τη Θεσσαλονίκη στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, σε μία περιοχή που θα μπορούσε δικαίως να χαρακτηρισθεί οικολογικός παράδεισος. Και μόνο η ονομασία του μπορεί να δώσει την αίσθηση του φυσικού περιβάλλοντος. Περιτριγυρισμένο από πλούσιο πευκόφυτο δάσος και ελαιώνες, το Πευκοχώριαποτελεί έναν από τους μικρούς Παραδείσους της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με την παράδοση, το χωριό άλλαξε το όνομά του, από Καψόχωρα, καθώς το 1805 κάηκε, σε Πευκοχώρι.
Σήμερα, η περιοχή συνδυάζει τις σύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις με το παραδοσιακό χρώμα. Στην άνετη διαμονή των επισκεπτών συμβάλλουν τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τα στούντιο και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Στην περιοχή λειτουργεί μια αναπτυγμένη τοπική αγορά με μεγάλη ποικιλία καταστημάτων για όλες τις ανάγκες και τα γούστα, ενώ οι γραφικές ταβέρνες ή τα πολυτελή εστιατόρια με τις απίθανες γεύσεις τους και το θαυμάσιο ντόπιο κρασί, αποτελούν μεγάλο γαστρονομικό πειρασμό. Το καλοκαίρι, η περιοχή φιλοξενεί τους γνωστούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες ΙΤΕΝΒΑ, που ξεκινούν από την φυσική μαρίνα του Γλαρόκαβου. Από εδώ αναχωρούν κότερα και ιπτάμενα δελφίνια για τη Χαλκιδική και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, ενώ ενοικιάζονται και πλοιάρια για μικρές κρουαζιέρες.
Αυτό που κάνει το Πευκοχώρι διαφορετικό είναι η νυχτερινή ζωή με τις άκρως δελεαστικές προτάσεις της. Έτσι λοιπόν, όταν ο ήλιος δύσει πίσω από τα βουνά, έχουν σειρά οι ρομαντικές γωνιές ή τα μπαρ. Η μεγάλη ποικιλία της διασκέδασης θα ικανοποιήσει όλα τα γούστα, προσφέροντας αξέχαστες βραδιές. Το Πευκοχώρι είναι πάντα έτοιμο να προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες, ιδιαίτερα σε όσους δεν το γνωρίζουν ή δεν έχουν περάσει τις διακοπές τους όπως πραγματικά θα ήθελαν, την ευκαιρία να διαπιστώσουν και να κατανοήσουν την πλήρη έννοια των διακοπών, εκεί όπου το όνειρο γίνεται πραγματικότητα.

ΚΡΥΟΠΗΓΗ
Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά πευκόφυτου λόφου με υπέροχη θέα στον κόλπο της Κασσάνδρας. Απέχει από τη θάλασσα 1.200μ.
Στην Κρυοπηγή βρίσκεται το Παιδαγωγικό Κέντρο Ερευνών και Επιμόρφωσης, που είναι προσφορά των Dr. Erhart και Sofia Ziegler. Το κέντρο αυτό αποτελεί σημείο συνάντησης, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, παιδαγωγών απ' όλο τον κόσμο, πού έρχονται εδώ να συνεργαστούν και να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και συνέδρια που οργανώνει.
Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει στον τόπο της παραγωγής τους τα υψηλής ποιότητας φυσικά προϊόντα της περιοχής: το μέλι, τα φρούτα, το κρασί, οι ελιές, το ελαιόλαδο και να επισκεφθεί τη βρύση, από την οποία πήρε το όνομά του το χωριό, η οποία υπάρχει εδώ και δεκάδες χρόνια. Από την πάνω πλευρά του δρόμου αξίζει να περπατήσετε στα δρομάκια του οικισμού, να επισκεφτείτε την πλατειούλα της με τα πετρόχτιστα σπίτια και τα ταβερνάκια. Στην περιοχή λειτουργούν όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες, εστιατόρια, ταβέρνες, σούπερ-μάρκετ, ψαροταβέρνες, μπαρ, καταστήματα λαϊκής τέχνης κ.λ.π., που υπόσχονται στον επισκέπτη παραδεισένιες διακοπές.



simantra.blogspot.gr


Δες κι εδώ για το Εδιμβούργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...