Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
Υλικά:
1 πακέτο αλεύρι τύπου φαρίνα
500 γρ. καρότα τριμμένα
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1 φλυτζάνι χυμό ανανά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ φλυτζάνι καρυδόψιχα
½ κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
Δουλεύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα καρότα, τα μπαχαρικά, το χυμό, το μπέικιν πάουντερ και τη φαρίνα. Ανακατεύουμε καλά και τελευταία βάζουμε τα καρύδια. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και μεταφέρουμε εκεί το χυλό του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρεται πασπαλισμένο μα ζάχαρη άχνη. Δες κι εδώ την συνταγή για το "Μυδοπίλαφο".
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
Υλικά:
1 πακέτο αλεύρι τύπου φαρίνα
500 γρ. καρότα τριμμένα
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1 φλυτζάνι χυμό ανανά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ φλυτζάνι καρυδόψιχα
½ κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
Δουλεύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα καρότα, τα μπαχαρικά, το χυμό, το μπέικιν πάουντερ και τη φαρίνα. Ανακατεύουμε καλά και τελευταία βάζουμε τα καρύδια. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και μεταφέρουμε εκεί το χυλό του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρεται πασπαλισμένο μα ζάχαρη άχνη. Δες κι εδώ την συνταγή για το "Μυδοπίλαφο".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου