ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Συνταγή: Κρέμα μαστίχα με σιρόπι μελιού

Υλικά για κρέμα:
500 ml γάλα
50 ml λικέρ μαστίχα
Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
3 κρόκους αυγού
300 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Υλικά για σιρόπι:

200 ml νερό
20 ml λικέρ μαστίχα
200 ml μέλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 φύλλα ζελατίνα (σπιτική συσκευασία)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Ζεσταίνουμε τα 400 ml γάλα με το ξύσμα μοσχολέμονου. Σε διαφορετικό σκεύος ή σε μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα.
Αραιώνουμε το κορν φλάουρ με τα 100 ml κρύο γάλα και τα 50 ml λικέρ μαστίχα.
Τέλος, τα προσθέτουμε όλα μαζί σε μία κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Τοποθετούμε το μείγμα σε μπολάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολ με κρύο νερό για 30 περίπου λεπτά.
Σιγοβράζουμε το νερό με το λικέρ μαστίχα, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να μείνει το μισό. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε στο σιρόπι. Δες κι εδώ την συνταγή "Cake καρότο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...