Ζελέ σοκολάτας με φράουλες
Υλικά:
750 γρ. γάλα
120 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
16 γρ. φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα σκεύος 1 λίτρο νερό όσο πιο κρύο γίνεται, ρίχνουμε μέσα μία, μία τις ζελατίνες και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Μετά βάζουμε τη ζάχαρη με το γάλα σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε.
Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το νερό, τις ρίχνουμε στο ζεστό μίγμα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος.
Γεμίζουμε σε ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.
Όταν το ζελέ σοκολάτας έχει παγώσει, γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες.
Tip: Αντί για φράουλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο φρούτο της επιλογής μας.
Μπορούμε να αντί για ποτήρια να χρησιμοποιήσουμε κάποιο μπολ. Δες κι εδώ τη συνταγή "Παγωτό καρύδα".
750 γρ. γάλα
120 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
16 γρ. φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα σκεύος 1 λίτρο νερό όσο πιο κρύο γίνεται, ρίχνουμε μέσα μία, μία τις ζελατίνες και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Μετά βάζουμε τη ζάχαρη με το γάλα σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε.
Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το νερό, τις ρίχνουμε στο ζεστό μίγμα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος.
Γεμίζουμε σε ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.
Όταν το ζελέ σοκολάτας έχει παγώσει, γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες.
Tip: Αντί για φράουλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο φρούτο της επιλογής μας.
Μπορούμε να αντί για ποτήρια να χρησιμοποιήσουμε κάποιο μπολ. Δες κι εδώ τη συνταγή "Παγωτό καρύδα".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου