ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Nissan Juke-R

Η Nissan πρόσφατα επιβεβαίωσε τις επιδόσεις του supercar crossover JUKE-R, ενός πρωτότυπου μοντέλου που συνδυάζει τη δύναμη και την οδηγική απόλαυση του θρυλικού GT-R, με την τολμηρή σχεδίαση του JUKE.
Το JUKE-R  αναπτύχθηκε από κοινού από τη Nissan, με τη συμβολή του Κέντρου Τεχνολογίας της (NTC-E) και  τον κορυφαίο οίκο του μηχανοκίνητου αθλητισμού RML.


Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου διάρκειας 22 εβδομάδων, δημιουργήθηκαν δύο πρωτότυπα μοντέλα, ένα δεξιοτίμονο  και ένα  αριστεροτίμονο, τα οποία τέθηκαν σε εκτεταμένες δοκιμές  για να διαπιστωθούν οι επιδόσεις τους και έτσι να ολοκληρωθεί  αυτό το εκπληκτικό εγχείρημα.

Το JUKE-R διαθέτει τον κινητήρα 3.8-λίτρων V6 twin turbo ισχύος 485bhp του GT-R, γεγονός που του επιτρέπει να   επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ω σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα και να συνεχίσει με τελική ταχύτητα τα 257 χλμ/ω.

Οι δοκιμές απέδειξαν ότι το JUKE-R συμπεριφέρεται όπως ένα  supercar  με τον «μανδύα» ενός crossover, χάρη στη χρήση της ανάρτησης και της  μετάδοσης της κίνησης του Nissan GT-R, καθώς και των προδιαγραφών της FIA με την ύπαρξη του roll cage και της διαιρούμενης πίσω αεροτομής. Στην ευθεία, το GT-R εξασφαλίζει μεγαλύτερη τελική ταχύτητα χάρη στο πιο αεροδυναμικό σχήμα που διαθέτει έναντι του JUKE-R. To GT-R παραμένει επίσης ελαφρύτερο από τo  JUKE-R, γεγονός που οφείλεται στο roll cage  και την επιπλέον ενίσχυση του σασί  του τελευταίου, προκειμένου να «ενσωματωθούν» τα «υλικά» του  supercar στο σώμα του JUKE.


yupi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...