ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Kύπελλο Ελλάδας: Με ανατροπή στο 90', ο "Ατρόμητος" στους 8

Ο Ατρόμητος έκανε την ανατροπή (έχανε 1-0) και με τον... πιστολέρο Μήτρογλου στο 90' κέρδισε 2-1 τον Άρη, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του κυπέλλου! 

Πριν το σημερινό ματς είχε οκτώ ήττες σε ισάριθμα ματς και πέντε στους πέντε αποκλεισμούς. Ο φετινός Ατρόμητος όμως, όπως δείχνει και από το ξεκίνημα της χρονιάς είναι εντελώς διαφορετικός και έχει βλέψεις για πολλά πράγματα, κάτι που απέδειξε και στο ματς με τον Άρη για τους «16» του Κυπέλλου.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη βρέθηκε πίσω στο σκορ από τους «κίτρινους» μόλις στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με γκολ του Καστίγιο, αλλά μέσα σε 11 λεπτά έκανε την ολική ανατροπή και πήρε την μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά. Αρχικά στο 79' ισοφάρισε με κεφαλιά του Φυτανίδη και εν συνεχεία στο 90' μίλησε ο Μήτρογλου διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.


Οι Περιστεριώτες που πέρσι είχαν φτάσει μέχρι τον τελικό, συνεχίζουν στον θεσμό, βάζοντας πλώρη για μια ακόμα ανάλογη πορεία. Άλλωστε ειδικά φέτος έχουν αποδείξει πως μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τον κάθε αντίπαλο και έχοντας έναν προπονητή που διψάει για διακρίσεις, όλα είναι πιθανά.


Το ήθελαν και το έκαναν


Η πρόκριση πήγε στην ομάδα που όπως φάνηκε την ήθελε περισσότερο και αυτή ήταν ο Ατρόμητος. Οι γηπεδούχοι είχαν στο μεγαλύτερο μέρος τον έλεγχο του ματς και δεν το έβαλαν κάτω ούτε μετά το 0-1 που έγινε πριν καλά-καλά γίνει η σέντρα του δευτέρου μέρους. Πίεζαν συνεχώς και με τον Δώνη να βάζει μέσα στους Δημήτσο, Πίτου Γκαρσία και Αναστασάκο τα έπαιξε όλα για όλα και στο τέλος δικαιώθηκε.


Στον αντίποδα οι «κίτρινοι» δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα και πλέον σε λίγες μέρες (Κυριακή) θα πάνε στο ίδιο γήπεδο, με τον ίδιο αντίπαλο, αλλά για διαφορετική διοργάνωση (πρωτάθλημα), να διεκδικήσουν το τρίποντο που στην προκειμένη περίπτωση με τα προβλήματα που υπάρχουν και την βαθμολογική θέση που είναι η ομάδα, είναι πιο επιθυμητός στόχος. Βέβαια καλή και άγια θα ήταν η πρόκριση, η οποία θα μπορούσε να είχε έρθει, αν ας πούμε ο προπονητής του Άρη Γιάννης Μιχαλήτσος είχε βάλει μετά το 75' και άλλον ανασταλτικό παίκτη μέσα προκειμένου να διατηρήσει το σκορ. Δεν το έκανε και το πλήρωσε.


Ο Μήτρογλου νίκησε τον Καστίγιο


Τον σημερινό αγώνα σημάδεψαν δύο εξαιρετικοί επιθετικοί. Ο Μήτρογλου και ο Καστίγιο. Ο παίκτης του Ατρόμητου ήταν αυτός που πέτυχε το νικητήριο γκολ μετά από πάσα του Κάκου, που πριν πέντε λεπτά είχε απωθήσει επειδή δεν του είχε δώσει την μπάλα, ενώ ο παίκτης του Άρη ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, ενώ στο τέλος πήγε να τινάξει τα πάντα στον αέρα φτύνοντας τον Σκόνδρα σε μια φάση όμως που όπως φάνηκε και από την επανάληψη, αδίκως αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.


Λίγες φάσεις στο πρώτο


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή αναφορικά με το ματς. Το πρώτο μέρος είχε ένα σχετικά γρήγορο ρυθμό, ωστόσο του έλειψαν οι φάσεις με τις καλές να είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Η πρώτη ήταν για τον Άρη με τον Καστίγιο να αστοχεί με κεφαλιά. Οι «κίτρινοι» μπήκαν πιο δυνατά, αλλά γρήγορα οι «κυανόλευκοι» ισορρόπησαν, ωστόσο έπρεπε να φτάσουμε προς το τέλος του ημιχρόνου για να κάνουν το πρώτο αξιόλογο σουτ με τον Μήτρογλου, σε ένα διάστημα που δεν σημειώθηκε τίποτα, παρότι ξαναλέμε ο ρυθμός δεν ήταν καθόλου άσχημος.


Ματσάρα στην επανάληψη


Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, καθώς εκτός από τρία γκολ είχε ένταση, σασπένς, χαμένες ευκαιρίες και ένα τέλος που θα άρμοζε και σε τελικό. Ο Άρης με το καλημέρα της επανάληψης κατάφερε και πήρε το προβάδισμα με τον Καστίγιο. Ο Ουρουγουανός επιθετικός πριν προλάβει καλά καλά να περάσει ούτε ένα λεπτό, πήρε την πάσα από τον Γιαννιώτα και με ωραίο πλασέ με το δεξί έκανε το 0-1.


Τον κράτησε ο Βελλίδης


Από εκείνο το σημείο ο Ατρόμητος ανέβηκε μαζικά στην επίθεση και κυνήγησε την ισοφάριση. Ωστόσο όσο και αν προσπαθούσε έπεφτε επάνω στον εξαιρετικό Βελλίδη που κατάφερνε να διώχνει κάθε προσπάθεια. Ο νεαρός τερματοφύλακας αρχικά στο 55' νίκησε με πολύ καλή επέμβαση τον Μήτρογλου. Πέντε λεπτά αργότερα μπλόκαρε την προσπάθεια του Καραμάνου, ενώ συνολικά ήταν σταθερότατος στις εξόδους του.


Φυτανίδης, τσακωμός και γκολ στις καθυστερήσεις


Έτσι φτάσαμε στο τελευταίο εντεκάλεπτο με τον Άρη να είναι μπροστά με 0-1, κάτι που άλλαξε και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο για τον Ατρόμητο που δεν σταματούσε να πιέζει. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο 79' να φέρουν το ματς στα ίσια. Ο εξαιρετικό Βελλίδης έκανε λάθος εκτίμησης σε φάουλ του Γκαρσία και ο Φυτανίδης με κεφαλιά έκανε το 1-1. Πέντε λεπτά αργότερα ο Τάτος έκανε το... λάθος να μην πασάρει στον Μήτρογλου και ο συμπαίκτης του που σημειωτέων θα είναι και συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό μιας και εκεί ανήκουν και οι δύο, τον απώθησε δείχνοντας το πόσο πολύ τον πείραξε.


Ωστόσο στο 90' και αφού πριν δύο λεπτά ο Βελλίδης είχε πει με νέα εντυπωσιακή απόκρουση όχι στον Μήτρογλου, ο Τάτος έκανε αυτή την φορά το καθήκον του, πάσαρε στον «Μητρογκόλ» και αυτός με την σειρά του έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.


Από εκείνο το λεπτό και μέχρι το τέλος ο Ατρόμητος κράτησε το πολύτιμο 2-1, με τον Καστίγιο να αποβάλλεται με αυστηρότατη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στην συνέχεια ο επιθετικός του Άρη ήταν εκτός εαυτού με συνέπεια να υπάρξει ένταση και τον ίδιο να φτύνει τον Σκόνδρα.


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δώνης): Ιτάνζ, Οικονόμου, Νάστος, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Σφακιανάκης, Μπάλλας (70' Πίτου Γκαρσία), Τάτος, Καραμάνος (67' Δημούτσος), Καραγκούνης (61' Αναστασάκος), Μήτρογλου.


ΑΡΗΣ (Μιχαλήτσος - Σεμερτζίδης): Βελλίδης, Καζναφέρης, Ντίκο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Φατί (94' Πρίττας), Παπαστεριανός, Νέτο, Γιαννιώτας (80' Σολτάνι), Ουμπίντες, Καστίγιο.


gazzetta.gr



Διαβάστε και για την πρόκριση του "Ολυμπιακού" εδώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...