ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Αφγανιστάν: festival rock μουσικής μετά από 30 χρόνια απαγόρευσης

Μετά από τριάντα χρόνια απαγόρευσης, η rock μουσική επιστρέφει στο πολύπαθο Αφγανιστάν με το πρώτο festival μουσικής με τίτλο Sound Central να λαμβάνει χώρα στην πρωτεύουσα του ασιατικού κράτους, Καμπούλ.
Στο festival εμφανίστηκαν συγκροτήματα τόσο από το Αφγανιστάν όσο και από χώρες όπως το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν ακόμα και από τη μακρινή Αυστραλία.

Αυτή ήταν και η πρώτη εκδήλωση rock μουσικής που πραγματοποιείται στη χώρα μετά από σχεδόν τρείς δεκαετίες και την απαγόρευση που υπήρχε από το καθεστώς των Ταλιμπάν. Αξίζει να σημειωθεί πως την 6ωρη συναυλία παρακολούθησαν περίπου 500 άτομα καθώς ο χώρος και η ημερομηνία διεξαγωγής της κρατήθηκαν μυστικά μέχρι την τελευταία στιγμή, με τον φόβο επίθεσης να είναι ορατός. Ο χώρος που επιλέχτηκε, όπως μπορείτε να δείτε και στο video, φυλασσόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ μετά από σχετική διαταγή το αλκοόλ απαγορευόταν.

Στο festival εμφανίστηκαν rock, indie, alternative και metal συγκροτήματα τα οποία κυριολεκτικά έγραψαν ιστορία.


Αξίζει να σημειωθεί πως από τότε που έφυγαν οι Ρώσοι από την χώρα, 30 χρόνια πριν, η «δυτική» μουσική είχε απαγορευτεί από το βαθιά συντηρητικό ισλαμικό καθεστώς και συχνά η μικρή μουσική κοινότητα δεχόταν επιθέσεις.


Ευχή όλων – όπως θα δείτε και στο video – είναι πλέον οι νέοι να αφήσουν τα όπλα και να πιάσουν τις κιθάρες, τα τύμπανα και τα μικρόφωνα.

rockyourlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...