ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Jaguar CX-16

Ίσως το πιο sexy πρωτότυπο στη φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης.
Το όνομα του είναι ξενέρωτο. Ποιος μπορεί να θυμάται ένα αυτοκίνητο που λέγεται, ψυχρά και αδιάφορα CX-16; Αν δεν ήταν Jaguar θα μπορούσε να ανήκει σε ένα κορεάτικο, σαν κι αυτό που θα έδινες στη γυναίκα σου μαζί με το διαζύγιο. Όμως το νέο coupe της Jaguar – που έτσι για την ιστορία ανήκει στην Ινδική Τata …- είναι το comeback πενήντα χρόνια μετά την θρυλική E-Type.


Τότε θεωρούνταν το πιο sexyαυτοκίνητο στον κόσμο. Και μάλλον ήταν. Μόνο και μόνον που οι εκκολαπτόμενες φεμινίστριες της εποχής την είχαν χαρακτηρίσει ως το φαλλοκρατικό σύμβολο – λόγω του έντονα επιμηκυμένου καπό  - ήταν αρκετό για να μπει στο πάνθεον.

Μισό αιώνα αργότερα η Jag – ή αλλιώς ‘’γάτα’’ από το ‘’ιαγουάρος’’ – κάνει την επιστροφή με ένα coupe που δεν παζαρεύει τον χαρακτήρα του. Οι άνθρωποι της εταιρίας λένε πως δεν θα είναι ένα δήθεν και καλά σπορ περιτύλιγμα σε ένα gran turismo αλλά ένα ξεκάθαρα οδηγοκεντρικό, άκρως πωρωτικό coupe με στόχο μια τοποθέτηση ανάμεσα στην Porsche Cayman και στην 911. Με 380 άλογα από τρίλιτρο V6, κατανομή βάρους 50:50 και μόλις 165 γραμμάρια CΟ2 ανά χιλιόμετρο.

Μέχρι τότε – το 2012 δηλαδή – δες το video για να σου φτιάξει τη μέρα…


yupi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...