ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Κουμπί “Like” από τη "Google"

Η Google ξεκίνησε ένα πείραμα που το ονομάζει “+1”. Πρόκειται για ένα μικρό κουμπί δίπλα στους συνδέσμους (links) των αποτελεσμάτων αναζήτησης και πατώντας το ο χρήστης δείχνει την αποδοχή του ως προς το περιεχόμενο της σελίδας, έτσι ο υπόλοιπος κόσμος να μπορεί να βρει καλύτερα αποτελέσματα σε μια αναζήτηση.
Με άλλα λόγια, πρόκειται για την απάντηση της Google στο “Like” του Facebook. Η μηχανή αναζήτησης θα κρατά τις σελίδες που σας αρέσουν και θα χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα για να προσαρμόζει τις διαφημίσεις που θα σας προβάλει. Είναι επίσης ένας τρόπος
για την εταιρεία να πάρει μια καλύτερη μέτρηση για την ποιότητα του περιεχομένου των σελίδων καθώς τα περισσότερα αποτελέσματα προέρχονται από content farms.
Η Google, τους τελευταίους μήνες, προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αύξηση των content farms κάνοντας κάποιες αλλαγές στοn αλγόριθμο αναζήτησης της μηχανής της. Με το πείραμα “+1” η εταιρεία πιστεύει ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης των χρηστών θα είναι περισσότερο σχετικά με τους όρους αναζήτησης.
Τέλος, η Google υποστηρίζει ότι θα δούμε το κουμπί +1 και σε άλλα sites (ίσως δίπλα στο Like), αλλά προς το παρόν το κουμπί θα εμφανίζεται μόνο στα αποτελέσματα αναζήτησης όσων συμμετέχουν στο πρόγραμμα.





secnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...