ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ο Charlie Sheen στην Επίδαυρο;

Μια ανατρεπτική, σχεδόν αιρετική επιλογή ανακοίνωσε το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για το πρόγραμμα της φετινής του διοργάνωσης. Έχοντας αποκτήσει πλέον την εμπιστοσύνη ακόμα και του πιο δύσπιστου θεατρόφιλου, αλλά και το ενδιαφέρον του νεανικού κοινού με την τολμηρή προσέγγιση που επιλέγει στην παρουσίαση ακόμα και των κλασσικών έργων, το Φεστιβάλ προχωρά ένα βήμα παραπέρα με τη φετινή αντισυμβατική παράσταση που επέλεξε να εντάξει στο πρόγραμμά του.
Πριν την καθιερωμένη, επίσημη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του συνόλου του προγράμματος ο Πρόεδρος της Διοργάνωσης Γιώργος Λούκος, ανακοίνωσε ότι φέτος αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η επανάληψη της παράστασης «Οι Δαιμονισμένοι» του Πίτερ Στάιν, με μια μεγάλη έκπληξη: η συμμετοχή του Charlie Sheen.


Το «πείραμα» προσαρμογής του κλασσικού έργου του Ντοστογιέφσκι που μετρά 950 σελίδες, σε θεατρικό έργο δια χειρός του αντισυμβατικού Πίτερ Στάιν πρόκειται να παρουσιαστεί για δεύτερη φορά στη χώρα μας, με τον Charlie Sheen ως πάστορα, ρόλο που στην προηγούμενη παράσταση ενσάρκωσε ο ίδιος ο σκηνοθέτης.
Χρησιμοποιώντας ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και σκανδαλώδη πρόσωπα του Χόλυγουντ ως αντίβαρο στο ειδικό συναισθηματικό φορτίο και το κοινωνικό-ψυχολογικό βάρος που φέρει η παράσταση, ο σκηνοθέτης επιδιώκει να κινηθεί σε δύο πόλους και να αμφισβητήσει ακόμα και τους ίδιους τους ήρωες του Ντοστογιέφσκι.
Ο πάλαι ποτέ διευθυντής της θρυλικής πλέον «Schaub?hne», ο αντικομφορμιστής σκηνοθέτης που καθιερώθηκε αμφισβητώντας το ρεπερτόριο αλλά και το θεατρικό κατεστημένο της Γερμανίας, πιστός στις μέχρι τώρα θεωρήσεις του, εμπιστεύθηκε το ρόλο του πάστορα στον Charlie Sheen, ο οποίος θα είναι συνεχώς παρών με το δικό του τρόπο στο έργο, συνολικής διάρκειας 12 ωρών. Είτε παρασύροντας τον κόσμο να τον ακολουθήσει στον περιβάλλοντα χώρο, είτε με το να κάθεται μεταξύ των θεατών και να προσπαθεί να τους αποσπάσει την προσοχή από την παράσταση, είτε κάνοντας δυνατά την «προσευχή» του, είτε απαγγέλλοντας περίφημες φράσεις του Ντοστογιέφσκι, από το πρωτότυπο μάλιστα, ο «έκπτωτος» σταρ του Χόλυγουντ θα δώσει το δικό του στίγμα στην παράσταση. Μάλιστα ειδικά για την παράσταση της Επιδαύρου θα προβληθεί και video-αναδρομή στη «Δαιμονισμένη» περίοδο από τη ζωή του Sheen, όπου θα παρουσιαστούν επιλεγμένα αποσπάσματα από τις δηλώσεις του, τα θορυβώδη «parties» του, τις «κακές» συναναστροφές του με call girls, αλλά και τα post που αναρτά στο twitter αναφορικά με τη χρήση των όρων “Tigerblood” και “Winning”.
«Το μυθιστόρημα μιλά για μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων οι οποίοι πίστεψαν στο Θεό και έχτισαν όλη τη ζωή τους με βάση μια ιδεολογία, η οποία όμως τους εγκλώβισε τόσο πολύ που τους οδήγησε στην απελπισία. Στο πρόσωπο αυτών των Δαιμονισμένων βλέπω σήμερα τον Charlie Sheen» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πίτερ Στάιν αναφορικά με την επιλογή του Sheen.
Ο ίδιος ο Sheen αρκέστηκε να δηλώσει το λακωνικό: «Nτοστογιέφσκι blood winning» αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει εντρυφήσει στο πνεύμα του έργου, αλλά με το δικό του τρόπο.

yupi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...