ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Πρόταση για εκδρομή: Σπέτσες

Οι "αιώνια ερωτευμένοι με τις Σπέτσες" επισκέπτες (και όχι μόνο) θα πουν ότι τους μαγεύει το τοπίο, το ηλιοβασίλεμα, η ιστορία της. Η ατμόσφαιρα που έχει άρωμα καλοκαιριού ακόμη και το χειμώνα, οι γραφικές λεπτομέρειες που συναντά κανείς περπατώντας στα σοκάκια της, η αρχοντιά της, η κοσμπολίτικη ταυτότητά της. Δεν είναι λίγα. Οι Σπέτσες έχουν δικαιολογημένα κερδίσει τον τίτλο του «αρχοντικού» νησιού του Αργοσαρωνικού, χάρη στη ναυτική παράδοση, την ιστορία, την κουλτούρα και την αρχιτεκτονική του νησιού. Το όνομα του νησιού οφείλεται στους Ενετούς οι οποίοι το ονόμασαν Isola di Spezzie (Μυροβόλο νησί), εξαιτίας των αρωματικών φυτών του.


Ξεκινήστε την περιήγησή σας με αφετηρία την ιστορική πλατεία της Ντάπιας με τα κανόνια.
Μη χάσετε: Η οικονομική άνθιση του νησιού κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα αποτυπώνεται στα αρχοντικά των καπεταναίων που αποτελούν σήμα-κατατεθέν των Σπετσών και μοναδικά "στολίδια" που αξίζει να δει κανείς.Η ιστορία των Σπετσών έχει ταυτιστεί με τη μορφή και τη δράση της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Το αρχοντικό της καπετάνισσας λειτουργεί ως μουσείο, (από το 1991) όπου θα ξεναγηθείτε και θα γνωρίσετε τις λεπτομέρειες της ζωής και της δράσης της Μπουμπουλίνας. Επιπλέον, θα θαυμάσετε το επιβλητικό αρχοντικό στο οποίο σώζεται τμήμα της αρχικής επίπλωσης και πολλά κειμήλια του αγώνα.


Παραλίες: Δίπλα στο λιμάνι υπάρχει η αμμουδιά του Αγίου Μάμμα. Αμέσως μετά το Παλιό Λιμάνι θα συναντήσετε την οργανωμένη και κοσμική παραλία της Αγίας Μαρίνας. Στην άλλη πλευρά του οικισμού θα βρείτε τη μικρή αμμουδιά της Κουνουπίτσας και την παραλία της Αναργυρείου Σχολής. Στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού αξίζει να επισκεφθείτε την καταπράσινη παραλία με τα λευκά βότσαλα, Ξυλοκέριζα.


Διασκέδαση: Στο "Παλιό Λιμάνι" ή Μπάλτιζα βρίσκονται συγκεντρωμένα τα μπαράκια του νησιού. Εδώ το νησί αποκτά ζωντάνια και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, με επισκέπτες που έρχονται από όλο τον κόσμο. Σε αυτή την περιοχή βρίσκονται και τα καλύτερα εστιατόρια των Σπετσών.


Για τη διαμονή σας


Σπέτσες

Δες εδώ ένα homemade video που δημιούργησε ένας από τους λάτρεις του νησιού:



yupi.gr


Δείτε και για το Άμστερνταμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...