Κριθαράκι με γαρίδες
(Υλικά για 4 μερίδες)
200 γραμμ. κριθαράκι
600 γραμμ. γαρίδες
100 γραμμ. σπαράγγια
100 γραμμ. καρότο
80 γραμμ. σέλερι
80 γραμμ. κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
5 γραμμ. εστραγκόν
500 ml ζωμό γαρίδας
60 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Μια συνταγή του Chef Ηλίας Κόκκορης απο το Semiramis_Κηφισιά
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε με ελαιόλαδο, προσθέτετε το κριθαράκι και
ανακατεύετε.
Ρίχνετε το ζωμό από τις γαρίδες, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς. Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε.
Σοτάρετε τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο και τα προσθέτετε στο κριθαράκι μόλις απορροφήσει τα υγρά.
Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο εστραγκόν.
Προθερμαίνετε το τηγάνι, βάζετε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνετε τις καθαρισμένες γαρίδες, αφού πρώτα τις έχετε αλατοπιπερώσει.
Τέλος, σβήνετε τις γαρίδες με ούζο.
600 γραμμ. γαρίδες
100 γραμμ. σπαράγγια
100 γραμμ. καρότο
80 γραμμ. σέλερι
80 γραμμ. κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
5 γραμμ. εστραγκόν
500 ml ζωμό γαρίδας
60 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Μια συνταγή του Chef Ηλίας Κόκκορης απο το Semiramis_Κηφισιά
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε με ελαιόλαδο, προσθέτετε το κριθαράκι και
ανακατεύετε.
Ρίχνετε το ζωμό από τις γαρίδες, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς. Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε.
Σοτάρετε τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο και τα προσθέτετε στο κριθαράκι μόλις απορροφήσει τα υγρά.
Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο εστραγκόν.
Προθερμαίνετε το τηγάνι, βάζετε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνετε τις καθαρισμένες γαρίδες, αφού πρώτα τις έχετε αλατοπιπερώσει.
Τέλος, σβήνετε τις γαρίδες με ούζο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου