ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Shane Stedman: Ο άνθρωπος που έφτιαξε τις πασίγνωστες μπότες "Ugg" δεν είναι πλούσιος

Αυτές οι μπότες έχουν γίνει μόδα και δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει ένα τέτοιο ζευγάρι μπότες ή που να μην θέλει να αποκτήσει ένα. Τις πρωτοφόρεσε η Pamela Anderson στο "Baywatch" και σήμερα τις φοράνε όλες οι επώνυμες. Οι μπότες "Ugg" έχουν γίνει μόδα και στην Ελλάδα. Το 1973 ένας σερφέρ ζήτησε από... τον φίλο του, δημιουργός των "Ugg", Shane Stedman , κάτι για να κρατήσει τα πόδια του ζεστά στην αυγουστιάτικη παγωνιά της Αυστραλίας. Έτσι έφτιαξε το πρώτο ζευγάρι και αργότερα μερικές μπότες από δέρμα και μαλλί προβάτου που λόγω της άνεσης που πρόσφεραν έγινα ανάρπαστες. Η ζήτηση τους έφτασε 30 μπότες την εβδομάδα και αργότερα 300.
Όταν μια αλυσίδα σουπερμάρκετ «έκλεψε» την ιδέα και έβγαλε τη δική της εκδοχή ο δημιουργός των "Ugg" δεν ταράχτηκε καθόλου. Μάλιστα όταν η εταιρεία "Dickers" το 1983 του πρόσφερε 17.000 δολάρια και τρία ζευγάρια Ugg ανταλλάσσοντας τα με τη πατέντα για τις μπότες εκείνος είπε αμέσως το ναι.




Ο Stedman δεν έγινε δισεκατομμυριούχος από τις μπότες που κάνουν τρέλες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Η ιστορία του και τα κέρδη του από αυτή την δική του δημιουργία σταμάτησαν εκεί, στο 1983. Με τα λεφτά που πήρε έστειλε τα παιδιά του στα καλύτερα σχολεία της περιοχής, όπως λέει και δεν έχει μετανιώσει καθόλου για την τότε επιλογή του.
«Άμα ήθελα να κάνω τις "Ugg" νούμερο ένα θα έπρεπε να μετακομίσω στις ΗΠΑ, να φορέσω κοστούμι και να τρέχω όλη μέρα. Που σημαίνει ότι δεν θα ήμουν ο εαυτός μου», λέει ο Στεντμαν που είναι ένας αμετανόητος surfer. Σήμερα κατασκευάζει σανίδες του surfing.


enimerwsi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...