Παϊδάκια με γιαούρτι και δυόσμο:
Τσικνοπέμπτη σήμερα και η μέρα επιβάλλει κρέας. Τα παϊδάκια είναι η κατάλληλη πρόταση για γεύμα σήμερα, ενώ το γιαούρτι και ο δυόσμος δίνουν μια εξαιρετική γεύση.
Υλικά για 2 άτομα
½ κιλό παϊδάκια αρνίσια
Για τη μαρινάδα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4-5 κόκκοι πράσινο πιπέρι
4-5 κόκκοι πιπέρι
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
Υλικά για 2 άτομα
½ κιλό παϊδάκια αρνίσια
Για τη μαρινάδα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4-5 κόκκοι πράσινο πιπέρι
4-5 κόκκοι πιπέρι
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
Για τη σάλτσα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
αλάτι
πιπέρι λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμος ξερός
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.Στη συνέχεια πλένετε τα παϊδάκια και τα αφήνετε να στραγγίζουν καλά από το νερό.
Περιχύνετε με τη μαρινάδα το κρέας, ανακατεύετε ώστε να πάει παντού και βάζετε το ταψάκι σκεπασμένο στο ψυγείο, για 2 ώρες ή και περισσότερο.
Στραγγίζετε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα (την οποία κρατάμε) και τα ψήνετε σε γκριλιέρα στο μάτι της κουζίνας, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τέλος, τα περιχύνετε με τη μαρινάδα και τα αφήνετε μαζί για 10', μέχρι να μείνουν με λίγη σάλτσα.
Σερβίρουμε τα παϊδάκια με την σάλτσα γιαουρτιού που θα την έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου