ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

NFL: η ανατροπή της χρονιάς

Θυμάσαι το Μίλαν-Λίβερπουλ 3-3, που οι Ιταλοί κέρδιζαν 3-0 στο ημίχρονο και τελικά ισοφαρίστηκαν; Ναι. Θυμάσαι και το Μάντσεστερ-Μπάγερν 2-1, που οι Γερμανοί κέρδιζαν 0-1 στο 90’, αλλά πρόλαβαν να ισοφαριστούν ΚΑΙ να ηττηθούν στις καθυστερήσεις; Συνδύασε αυτές τις δύο ιστορικές ανατροπές, και τότε μπορεί να έχεις μια εικόνα αυτού που συνέβη την Κυριακή (19/12) στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος NFL.
Το παιχνίδι είναι Giants της Νέας Υόρκης εναντίον Eagles της Φιλαδέλφειας. Στην έδρα των πρώτων, στη Νέα Υόρκη. Οι δύο ομάδες, που, ούτως ή άλλως, διατηρούν από τη δεκαετία του ’30 μια από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές αντιπαλότητες του πρωταθλήματος, είναι ισόβαθμες στον όμιλό τους. Είμαστε τρεις αγωνιστικές πριν από τη λήξη της κανονικής περιόδου, που σημαίνει πως όποιος νικήσει πρακτικά εξασφαλίζει την πρώτη θέση, την πρόκριση και το πλεονέκτημα έδρας στα Play-Off.


Στα μέσα της 4ης περιόδου, 7.30 λεπτά πριν από τη λήξη, το σκορ είναι 31-10 για τους γηπεδούχους Giants. Ποδοσφαιρικά, φαντάσου έναν αγώνα που είναι κάτι σαν 4-1, δέκα λεπτά πριν από τη λήξη. Συντριβή δηλαδή. Ξαφνικά οι Eagles αρχίζουν μια επική αντεπίθεση, που κόντρα σε κάθε λογική του αθλήματος, θα τους φέρει μέσα σε αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα στην ισοφάριση, 31-31, μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Επική ανατροπή τέλος, πάμε παράταση; Όχι! Γιατί πάνω ακριβώς στη λήξη, σε νεκρό χρόνο, συνέβη αυτό: (Οι Eagles με τα πράσινα)...


Το να μαζέψει παίχτης την μπάλα και να διασχίσει όλο το γήπεδο κάνοντας touchdown είναι έτσι κι αλλιώς σπάνιο από μόνο του, αλλά το να είναι νικητήριο touchdown, και μάλιστα σε νεκρό χρόνο, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην ιστορία του αθλήματος! Το πιο απολαυστικό είναι το πώς ο παίχτης που το επιτυγχάνει, ο Ντεσόν Τζάκσον, κοροϊδεύει τους σοκαρισμένους Giants τρέχοντας παράλληλα με τη γραμμή της αντίπαλης περιοχής πριν τελικά σκοράρει, γνωρίζοντας πως κανείς πια δεν μπορεί να τον σταματήσει.

Όπως θα έλεγε κι ο Κώστας Βερνίκος, αφού πρώτα ξεφυσούσε, "Αυτή είναι, κυρίες και κύριοι, η μαγεία του Αμερικανικού ποδοσφαίρου".

yupi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...