ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Πρόταση για εκδρομή: Ορεινή Ναυπακτία

Σε δύσκολες εποχές της Ελλάδας, η Ορεινή Ναυπακτία αποτέλεσε καταφύγιο. Σήμερα, αποτελεί "καταφύγιο" χαλάρωσης και ξεκούρασης, μέσα σε ένα φυσικό και παραδοσιακό περιβάλλον, μόλις 52χλμ. από τη Ναύπακτο.
Το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής είναι η Άνω Χώρα η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1000.μ και έχει μόνιμο πλυθησμό 400 κατοίκους. Αποτελεί προφανώς το σήμα-κατατεθέν της περιοχής, καθώς έχει διατηρήσει το παραδοσιακό της "χρώμα", ενώ εδώ βρίσκονται και τα περισσότερα ξενοδοχεία και οι ξενώνες (τα υπόλοιπα είναι διάσπαρτα στα γύρω χωριά).




Η χιονισμένη Άνω Χώρα


Αφού απολαύσετε το χιόνι και το φυσικό τοπίο -ρωτήστε τους κατοίκους πια είναι κατάλληλα μονοπάτια για πεζοπορία στη φύση-, επισκεφθείτε τα γύρω χωριά αλλά και τις εκκλησίες και τα μοναστήρια. Το ιστορικότερο και πιο γνωστό μοναστήρι είναι αυτό της Παναγιάς της Αμπελακιώτισσας, με ιστορία πάνω από 400 χρόνια. Επίσης, στην κεντρική πλατεία της Άνω Χώρας βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.


Μία από τις εκκλησίες της περιοχής.

Το πιο όμορφο και γραφικό χωριό της περιοχής θεωρείται ο Πλάτανος, καθώς η πλατεία του περιστοιχίζεται από διόρωφα παλιά αρχοντικά. Ξεχωρίζουν τα γραφικά καλντερίμια του χωριού και τα μικρά καφενεία στην πλατεία κάτω από τον τεράστιο πλάτανο. Γενικά, κατά την επίσκεψή σας να θυμάστε ότι παντού θα συναντάτε βυζαντινά μνημεία. Εδώ σε αυτόν τον άγονο τόπο, χάρη στην εφευρετικότητα και την εργατικότητα των κατοίκων του, αναπτύχθηκε από τη βυζαντινή εποχή η μεταξουργία, η βυρσοδεψία, η κεραμουργεία, η ξυλογλυπτική, η χρυσοχοΐα, η χαλκουργία, η ασημουργία, η ασβεστοποιία, ως και άλλες μορφές οικοτεχνίας. Περίφημη είναι η λαϊκή αρχιτεκτονική, τα πέτρινα γεφύρια και οι γραφικοί νερόμυλοι.


Η Ορεινή Ναυπακτία φημίζεται και για το καλό φαγητό της που θα απολαύσετε στα παραδοσιακά ταβερνάκια της. Ξεχωρίζουν τα ντόπια κρέατα (αρνάκι, κυνήγι, χωριάτικα λουκάνικα) και οι πίτες. Προτιμήστε την ταβέρνα «Βασίλειος Πατούχας» στην Άνω Χώρα, την ταβέρνα "Πέτρινο" στο χωριό Λιμνίτσα και το «Το Στέκι των Κυνηγών» στην πλατεία του χωριού Νεοχώρι.


Το ιστορικό γεφύρι της Αρτοτίβας

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την περιοχή, τα χωριά, τις εκδηλώσεις και τη διαμονή σας,επισκεφθείτε τις σελίδες:



Το Crystal Mountain Hotel θυμίζει μεγάλο ξενώνα και βρίσκεται στην κορυφή της Άνω Χώρας. http://www.crystalmountain.gr/


yupi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...