ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Κορεσμός διαδικτυακών διευθύνσεων στις αρχές του 2012;

Το διαδίκτυο αναμένεται να αντιμετωπίσει εκτεταμένη περίοδο συνεχούς αστάθειας, καθώς οι εξελίξεις απαιτούν την άμεση ανάγκη μετάβασης σε ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικών διευθύνσεων, σύμφωνα με προειδοποιητικές δηλώσεις του Vint Cerf, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους αρχιτέκτονες του διαδικτύου.
Σύμφωνα με υπολογισμούς αναλυτών, το τρέχον σύστημα διαχείρισης διαδικτυακών διευθύνσεων αναμένεται να κορεστεί στις αρχές του 2012, όταν το μεγαλύτερο μέρος των πιθανών συνδυασμών ονομάτων και καταλήξεων στο ίντερνετ θα είναι ήδη κατοχυρωμένο. 
 

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της αλλαγής στο νέο σύστημα διαχείρισης υπάρχει κίνδυνος να αχρηστευθούν links σε εκατομμύρια ιστότοπους.


"Αν ένα τέτοιο γεγονός συμβεί στην πραγματικότητα, το ηλεκτρονικό περιεχόμενο θα σταματήσει να αυξάνεται”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Vint Cerf, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.


“Άλλωστε, το internet έφθασε στο σημερινό του μέγεθος χρησιμοποιώντας μόλις 4 ανανεώσεις του συστήματος διαχείρισης διευθύνσεων, (IPv4), το οποίο επιτρέπει τη λειτουργία έως περίπου 4,3 δισεκατομμυρίων διευθύνσεων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός αυτών των διευθύνσεων θα εξαντληθεί έως το τέλος του Ιανουαρίου 2012“.


Θέμα προτεραιότητας


Ένα νέο σύστημα με πολύ μεγαλύτερο αριθμό πιθανών διευθύνσεων έχει ήδη δημιουργηθεί και φέρει την ονομασία IPv6, όμως η πρόοδος ως προς τη χρήση του παραμένει υποτονική.


"Η επιχειρηματική κοινότητα οφείλει να κατανοήσει ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική τεχνική υποδομή, απαραίτητη ως προς τη λειτουργία των ίδιων των εταιρειών, η οποία συνδέεται άμεσα με την οικονομική βιωσιμότητα τους", δήλωσε ο κ. Cerf, κατακρίνοντας ιδιαίτερα τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ως "κοντόφθαλμες. “Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ηλεκτρονικού χάους που αναμένεται να δημιουργηθεί, αποτελεί η προσπάθεια του διαδικτυακού κολοσσού Google να μεταβεί στο νέο σύστημα, η οποία διήρκεσε τουλάχιστον τρία χρόνια, εωσότου να επιτύχει την ομαλή λειτουργία του δικτύου της“.


Άλλωστε καθώς πλησιάζουμε στο 2012, τα προβλήματα της μετάβασης από το ένα σύστημα στο άλλο αναμένεται να οξυνθούν, καθώς τα δύο συστήματα δεν είναι συμβατά μεταξύ τους. Όπως έχει ανακοινωθεί, κατά τη διάρκεια της αλλαγής το περιεχόμενο του ίντερνετ συμβατό με το IPv4 δε θα είναι προσβάσιμο σε εκείνους που χρησιμοποιούν το σύστημα IPv6.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι επί του παρόντος, περίπου μόνο το 1% των ηλεκτρονικών δεδομένων που διακινούνται μέσω του Διαδικτύου είναι ηλεκτρονικά πακέτα τύπου IPv6. Ως εκ τούτου, οι τεχνικοί αναλυτές προκρίνουν την αλλαγή προς τις νέες και μεγαλύτερες διαδικτυακές διευθύνσεις ως παγκόσμια προτεραιότητα. 

real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...