ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Συνταγή: Χοιρινό στο κόκκαλο

ΥΛΙΚΑ για 6 άτοµα

1 1/2 κιλό χοιρινέs μπριζόλες χωρίς να είναι κοµµένεs σε µερίδεs
2-3 κλαράκια δεντρολίβανοu
4 σκελίδεs σκόρδο
1 κ.σ. χοντρό αλάτι
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε το κρέαs από το κόκαλο, ώστε το κόκαλο µε το κρέαs να είναι δύο διαφορετικά κοµµάτια.

Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Πλένετε το δεvτρoλίβανo και το αφαιρείτε από τα κλαδάκια. Ξεφλουδίζετε το σκόρδο, το ψιλοκόβετε και βάζετε το δεvτρoλίβανo, το σκόρδο και το xovτρό αλάτι σε ένα µπολ δηµιουργώvτας ένα µείγµα.


Τρίβετε µε το µείγµα το κρέαs και µετά το τοποθετείτε πάλι πίσω στο κόκαλο όπωs ήταν αρχικά, δένοvτάς το µε σπάγκο.


Βάζετε το κρέαs σε ένα ταψί και περιχύνετε µε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνετε για 1-11/2, ώρα, γυρνώvτας το κρέας ανά διαστήµατα.


Προσθέτετε 1φλιτζ. νερό για να δηµιουργηθεί ζουµί καθώs ψήνετε. Αφαιρείτε το σπάγκο, κόβετε σε µεγάλα κοµµάτια και σερβίρετε µε το ζουµί από το ταψί.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ Για τέλειο αποτέλεσµα χρησιµοποιήστε ένα θερµόµετρο-ακίδα που µετρά τη θερµοκρασία στο κέντρο του κρέατοs. Το χοιρινό θα είναι ψηµένο και ζουµερό όταν βάλετε το θερµόµετρο και n θερµοκρασία είναι 72ο C (140 F).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...