ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Γάτος προβλέπει το θάνατο;


Τον ονομάζουν «Άγγελο του θανάτου», αλλά, παρά το ανατριχιαστικό παρατσούκλι του, ο Όσκαρ δεν είναι παρά ένας ωραίος γάτος 2 ετών.
Ο Όσκαρ υιοθετήθηκε από το Steere House, ένα άσυλο για ψυχασθενείς και ασθενείς με πάρκινσον στην Πρόβιντενς (Πολιτεία Ρόουντ Άιλαντ, ΗΠΑ), όταν ανακαλύφθηκε ότι έχει ένα ταλέντο που δικαιολογεί το παρατσούκλι του.  
Φαίνεται ότι ο Όσκαρ είναι όντως σε θέση να προβλέπει πότε πρόκειται να πεθάνει ένας ασθενής. Εάν κουλουριαστεί στο κρεβάτι κοντά σε έναν ασθενή, αυτό σημαίνει ότι ο ασθενής θα πεθάνει εντός 4 ωρών.
Έχει με αυτό τον τρόπο προαναγγείλει το θάνατο 25 ασθενών, με αποτέλεσμα οι νοσοκόμες, όταν τον βλέπουν να μπαίνει σε ένα θάλαμο, να καλούν τους συγγενείς του ασθενούς. «Για ορισμένους συγγενείς είναι μια ανακούφιση όταν μαθαίνουν ότι ο γάτος κάνει συντροφιά στα αγαπημένα τους πρόσωπα στις τελευταίες ώρες της ζωής τους, αλλά για κάποιους άλλους η επίσκεψη του Όσκαρ ισοδυναμεί με κατάρα», αναφέρει ο Ντέιβιντ Σόζα, ένας από τους γιατρούς της κλινικής. «Όταν όμως τον απομακρύνουν από ένα θάλαμο στον οποίο θέλει να μπει, αυτός επιμένει, γρατζουνά την πόρτα, σαν να θέλει να τους πει ότι ο θάνατος πλησιάζει και δεν μπορούν να τον αποφύγουν». Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου όταν ένα από τα πιο αξιόλογα επιστημονικά περιοδικά, το New England Journal of Medicine, αφιέρωσε στον Όσκαρ ένα ολόκληρο άρθρο. Ίσως επειδή φαίνεται να τροφοδοτεί την ιδέα ότι οι γάτες και γενικά τα ζώα είναι προικισμένα με ιδιαίτερες ικανότητες «διαίσθησης».
Για τον Άγγλο βιολόγο και μελετητή Ρούπερτ Σέλντρεϊκ υπάρχει μία μόνο εξήγηση για τις γάτες, όπως τον Όσκαρ, που προβλέπουν το θάνατο, τα σκυλιά που «προαισθάνονται» πότε πρόκειται να επιστρέψει στο σπίτι το αφεντικό τους ή όσα βρίσκουν το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι από απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων. «Είναι η θεωρία του "μορφογενετικού πεδίου", ενός πεδίου ενέργειας που ενώνει όλα τα μέλη μιας ομάδας», αναφέρει ο Σέλντρεϊκ. «Αν ένα άτομο μετακομίσει σε μια μακρινή περιοχή, παραμένει δεμένο στην ομάδα μέσω αυτού του κοινωνικού πεδίου. Τα μορφογενετικά πεδία επιτρέπουν το πέρασμα ρευμάτων τηλεπάθειας ανάμεσα στα έμβια όντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...