ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Τί είναι αυτός ο κύλινδρος πάνω στα καλώδια;


Πολλοί από εσάς ίσως να έχετε αναρωτηθεί τί είναι αυτός ο μικρός κύλινδρος στο καλώδιο των περιφερειακών σας, της τροφοδοσίας του laptop σας ή ενδεχομένως και στο καλώδιο του φορτιστή του smartphone σας αλλά και άλλων συσκευών; Διαβάστε σε τι ακριβώς χρησιμεύει...

Ονομάζεται φερρίτης ή χάντρα φερρίτη (στα αγγλικά ferrite choke ή ferrite bead) και πρόκειται ουσιαστικά για ένα κούφιο σφαιρίδιο που ενσωματώνει ένα ημι-μαγνητικό υλικό κατασκευασμένο από οξείδιο του σιδήρου και άλλα μεταλλικό οξείδια.

Λειτουργεί ως φίλτρο υψηλής διέλευσης και τοποθετείται με σκοπό την εξασθένηση των εναλλασσόμενων ρευμάτων υψηλής συχνότητας τα οποία είναι υπεύθυνα για εκπομπές ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών που μπορούν να στρεβλώσουν τα σήματα δεδομένων.

Είναι απαραίτητος ώστε να μην έχουν θόρυβο τα καλώδιά τροφοδοσίας σας, εξαλείφοντας τα σήματα εκπομπής από παρεμβολές. Ουσιαστικά, με τη βοήθεια της χάντρας φερρίτη τα σήματα αντί να ταξιδεύουν μέσω του καλωδίου στη συσκευή σας εξαλείφονται καθώς μετατρέπονται μέσα στον κύλινδρο σε θερμότητα.

Το μάθατε κι αυτό!


digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...