ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Σύλληψη συμμορίας που λήστευε οδηγούς με "σκηνοθετημένα" τροχαία


Για τρεις ολόκληρους μήνες η συμμορία είχε σπείρει τον τρόμο και τον πανικό σε δεκάδες οδηγούς αυτοκινήτων, ιδιοκτήτες βενζινάδικων και περιπτέρων κυρίως στη δυτική Αττική.

Τα επτά μέλη της σπείρας είχαν ληστέψει τουλάχιστον 37 θύματα τα οποία δεν δίσταζαν να χτυπήσουν άγρια προκειμένου να τους αφαιρέσουν χρήματα, ενώ είχαν κλέψει και 21 αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας ακόμα και συσκευή ξεκλειδώματος immobilizer.

Οι κουκουλοφόροι ληστές είχαν ως “ορμητήριο” για τις επιθέσεις τους τον καταυλισμό των Ρομά στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου. Οι ληστρικές επιθέσεις γίνονταν συνήθως νωρίς το πρωί, γύρω από την Αττική οδό, ώστε να μπορούν οι κακοποιοί να διαφεύγουν εύκολα στον καταυλισμό. Το κόλπο ήταν απλό, αλλά αποτελεσματικό. Με κλεμμένα αυτοκίνητα έπεφταν πάνω στα αυτοκίνητα των υποψήφιων θυμάτων τους, παριστάνοντας έτσι τροχαίο ατύχημα.

Όταν οι ανυποψίαστοι οδηγοί έβγαιναν από τα αυτοκίνητα τους να δουν τι έχει συμβεί, τους ορμούσαν φορώντας κουκούλες και κρατώντας μαχαίρια, ρόπαλα, ακόμη και τσεκούρια.

Οι ληστές τους χτυπούσαν με πρωτοφανή αγριότητα και στη συνέχεια τους αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά και κινητά τηλέφωνα.

Η συμμορία διέπραττε έως και επτά διαδοχικά ληστείες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, κατά τη διαφυγή των μελών της στον καταυλισμό, δεν δίστασαν να πυροβολήσουν κατά των αστυνομικών που τους καταδίωκαν. Μάλιστα για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και στοιχεία όπως αποτυπώματα και γενετικό υλικό που ενδεχομένως θα οδηγούσαν τους αστυνομικούς στη σύλληψη τους, πυρπολούσαν τα κλεμμένα οχήματα που είχαν χρησιμοποιήσει.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας δυτικής Αττικής έβαλαν τέλος στην εγκληματική δράση της συμμορίας μετά από επιχείρηση στον καταυλισμό, όπου με τη συμμετοχή και διμοιριών των ΜΑΤ συνέλαβαν πέντε μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί τους ηλικίας 22 και 25 ετών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο (2) κλεμμένες καραμπίνες

Ένα (1) πιστόλι replicaΕπτά (7) εγκέφαλοι αυτοκινήτων

Επτά (7) διακόπτες εκκίνησης αυτοκινήτου (μίζες)

Μία (1) συσκευή ξεκλειδώματος immobilizer

Δύο (2) ηχοσυστήματα

Πέντε (5) κατσαβίδια

Ένας (1) τροχός κοπής

Μία (1) σιδερογροθιά

Ένα (1) σπαθίΔύο (2) μαχαίρια

Τρία (3) ζευγάρια γάντια 

Οι αστυνομικοί πάντως εκτιμούν ότι έχουν διαπράξει κι άλλες ληστείες οι οποίες ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί.


http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/686534/symmoria-listeye-odigoys-me-skinothetimena-troxaia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...