ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Μεγάλος σεισμός στο Νεπάλ


Τρία άτομα πιστεύεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,9R που έπληξε το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) το Νεπάλ και ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε αρκετές γειτονικές χώρες-Πολλοί οι τραυματίες και εξίσου πολλά τα κτίρια που κατέρρευσαν, φόβοι για πολύ μεγάλο αριθμό θυμάτων.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε περίπου 80 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Κατμαντού, ενώ μία περίπου ώρα μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, ακολούθησε ισχυρότατος μετασεισμός μεγέθους 6,6R.

Τα πρώτα λεπτά μετά τον σεισμό ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος στους δρόμους, ενώ τα νοσοκομεία στην Κατμαντού υποδέχονταν εκατοντάδες τραυματίες. Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν από τοπικά ΜΜΕ, τουλάχιστον τρία άτομα έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους ενώ εκφράζονται φόβοι ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια κτιρίων και σπιτιών.

Βάσει των αρχικών πληροφοριών, τα θύματα είναι μια 15χρονη που καταπλακώθηκε από τοίχο του σπιτιού της, ένα νεαρό κορίτσι πάνω στο οποίο έπεσε ένα άγαλμα κι ένας άνδρας ο οποίος εντοπίστηκε στα συντρίμμια ιστορικού πύργου του 19ου αιώνα που επίσης κατέρρευσε.

Ο Πύργος Νταράρα, που χτίστηκε το 1832, ήταν ένα ιστορικό ορόσημο και από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Ήταν ανοιχτός για το κοινό εδώ και δέκα χρόνια και στον όγδοο όροφό του είχε ένα μπαλκόνι απ' όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να θαυμάσουν τη θέα.

Δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στον πύργο την ώρα του σεισμού, τα μέσα ενημέρωσης του Νεπάλ ωστόσο κάνουν λόγο για τουλάχιστον 50 παγιδευμένους στα συντρίμμια, την ίδια ώρα βέβαια που ξένα δίκτυα αναφέρουν ότι οι επισκέπτες ήταν περίπου 400!

Οι Αρχές έχουν ζητήσει από τον κόσμο να βγει εγκαταλείψει τα σπίτια του, καθώς οι μετασεισμοί που θα ακολουθήσουν θα προκαλέσουν νέο κύμα ζημιών στα ήδη «ταλαιπωρημένα» από το πρώτο χτύπημα κτίρια.


http://www.zoomblog.org/2015/04/79r.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...