ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Η "McLaren P1 GTR Design Concept" των 2,48 εκατομ. ευρώ


Η McLaren, η P1 GTR Design Concept είναι βαμμένη σε λευκό χρώμα με μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες και στο εσωτερικό συναντάμε μαύρες Alcantara επενδύσεις με πορτοκαλί ραφές και carbon διακοσμητικά.

LeadImage P1 GTR Snetterton 1133a 700x466 H McLaren P1 GTR Design Concept κάνει ευρωπαϊκό ντεμπούτο

P1 GTR Snetterton 0727a 700x466 H McLaren P1 GTR Design Concept κάνει ευρωπαϊκό ντεμπούτο

Η P1 GTR Design Concept πρωτοπαρουσιάστηκε στο Pebble Beach τον περασμένο Αύγουστο και παρότι η Βρετανική εταιρία το χαρακτηρίζει ως Design Concept, μας δείχνει το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής της σκληροπυρηνικής P1, αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας, στα πρότυπα της Ferrari και Pagani με τις 599ΧΧ/FXX/LaFerrari XX και Zonda R.
Για να την κάνει κάποιος δική του, θα πρέπει να έχει στη κατοχή του ήδη την P1, με τη McLaren να υποστηρίζει ότι θα είναι το πιο δυνατό και το πιο σπάνιο αυτοκίνητο που έχουν κατασκευάσει ποτέ. Το υβριδικό σύνολό του, δυνάμωσε και αποδίδει 1.000 άλογα με την κατασκευή και την συντήρηση της να την έχει αναλάβει το τμήμα McLaren Special Operations.

Διαθέτει νέο bodykit που παράγει μεγάλα ποσά κάθετης αεροδυναμικής παραγόμενης πίεσης, αποτελούμενο από μπροστά splitter, νέα εισαγωγή αέρα -εμπνευσμένη από την McLaren F1- πλαϊνά skirts, εισαγωγή αέρα στην οροφή, ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, τεράστια σταθερή πίσω αεροτομή, νέο πίσω προφυλακτήρα με διαχύτη βγαλμένο από την Formula 1. Την παράσταση κλέβουν επίσης οι πολύ μεγάλες διπλές απολήξεις εξατμίσεων κατασκευασμένες από inconel και κράμα τιτανίου, όπως και οι μονομπούλωνες ζάντες 19″ με slick ελαστικά της Pirelli. Μάλιστα η McLaren έχει τοποθετήσει στο αυτοκίνητο αυτόματο σύστημα ανύψωσης -παρόμοιο με αυτό της αγωνιστικής McLaren 650S GT3-, για την ευκολότερη αλλαγή ελαστικών από τους ιδιοκτήτες.

P1 GTR Snetterton 1179a 700x466 H McLaren P1 GTR Design Concept κάνει ευρωπαϊκό ντεμπούτο

Το μπροστά μέρος είναι μεγαλύτερο κατά 80mm, με την McLaren να αλλάζει την διαμόρφωση των αγωγών του συστήματος ψύξης, οι οποίοι εκβάλλουν στους μπροστά θόλους, ενώ διατηρούνται τα αεροδυναμικά πτερύγια στο πάτωμα μπροστά από τους εμπρός τροχούς. Στους πίσω θόλους, έχει τοποθετεί ένα νέο spoiler, το οποίο διαχέει τον αέρα από τα εμπρός ελαστικά ομαλά κατά μήκος της πλευράς του αμαξώματος από carbon, ενώ ένας νέος αεραγωγός, διαχέει επιπλέον αέρα μέσα στο ψυγείο, βελτιώνοντας παράλληλα και την αεροδυναμική απόδοση του πίσω δαπέδου.
Οι καθρέπτες έχουν επανατοποθετηθεί πάνω στις μπροστά κολόνες, τόσο για να είναι πιο κοντά στα μάτια του οδηγού, όσο και για μειωθεί η αεροδυναμική αντίσταση. Αλλαγές έχουν γίνει και στο πίσω άκρως της πόρτας, με τα αεροδυναμικά κανάλια να έχουν επεκταθεί και να στέλνουν περισσότερο αέρα προς τα κάτω και μέσα στον κινητήρα για να βοηθήσει την ψύξη του. Η McLaren P1 GTR Design Concept είναι βαμμένη στα ίδια χρώματα με αυτά της McLaren F1 GTR με αριθμό σασί #01R, η οποία πήρε τη νίκη στον 24-ωρο αγώνα του Le Mans το 1995.

 MSO 650S Chantilly 002a 700x466 H McLaren P1 GTR Design Concept κάνει ευρωπαϊκό ντεμπούτο

Κάθε μία θα κοστίζει 1,98 εκατ. λίρες (2,48 εκατ. ευρώ) με την McLaren να μην έχει ακόμη αποφασίσει σε πόσες μονάδες θα την βγάλει στη παραγωγή. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα είναι αυστηρά περιορισμένη με την παραγωγή της να ξεκινά μετά το τέλος της παραγωγής της P1.
Οι ιδιοκτήτες της McLaren P1 GTR θα έχουν πρόσβαση στους αγωνιστικούς προσομοιωτές της McLaren, θα λάβουν μέρος σε τουλάχιστον έξι διεθνείς εκδηλώσεις, με την McLaren αν αναλαμβάνει την μεταφορά των αυτοκινήτων στις πίστες του κόσμου, όπως ακριβώς κάνει και η Ferrari με το πρόγραμμα Corse Clienti των κατόχων των FXX μοντέλων της.

MSO 650S Chantilly 001 700x466 H McLaren P1 GTR Design Concept κάνει ευρωπαϊκό ντεμπούτο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...