ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Τρίκαλα: Παγκόσμια πρωτοτυπία με λεωφορεία που πρόκειται να κυκλοφορούν χωρίς οδηγό


Μπορεί να θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας που δείχνει το πως θα είναι η ζωή σε 100 χρόνια, όμως αυτό θα γίνει πραγματικότητα πολύ πιο γρήγορα και μάλιστα σε πόλη της Ελλάδας!

Τα Τρίκαλα είναι μία από τις 5 πόλεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 11 συνολικά υποψηφιότητες, για να δεχθούν συγκεκριμένες δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος CityMobil2.

Με επιστολή του προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala A.E., ο συντονιστής του Προγράμματος "CityMobil2", Adriano Alessandrini ανακοίνωσε την επιλογή της πόλης των Τρικάλων ως "ευρωπαϊκό πιλότο για την κυκλοφορία των οχημάτων χωρίς οδηγό" στη διαδρομή που έχει προταθεί.
Η e-Trikala A.E. με τον συντονιστή εταίρο βρίσκονται ήδη στη διαδικασία νομιμοποίησης της πιλοτικής κυκλοφορίας των οχημάτων στην πόλη των Τρικάλων, με διαρκή ανταλλαγή στοιχείων με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Μεταφορών και ειδικότερα το γραφείο του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου.
O πλήρης τίτλος του έργου Cities demonstrating cybernetic mobility έχει ξεκινήσει τις ετοιμασίες από την 01/09/2012 και θα διαρκέσει συνολικά 4 έτη. Σκοπός του προγράμματος είναι η διενέργεια επιδείξεων με αυτοματοποιημένα οχήματα (χωρίς οδηγό) σε συγκεκριμένα δρομολόγια εντός πέντε πόλεων/περιοχών.Οι Ευρωπαίοι εταίροι που συμμετέχουν στο σύνολο είναι 45 ενώ από την Ελλάδα συμμετέχει και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου πέραν της e-Trikala Α.Ε. 12 από αυτούς τους εταίρους εκπροσωπούν ισάριθμες πόλεις/περιοχές ενώ άλλοι πέντε εκπροσωπούν κατασκευαστές αυτοματοποιημένων οχημάτων.
Μέχρι στιγμής έχει καθορισθεί η προτεινόμενη διαδρομή που θα ακολουθήσει δυνητικά ένα αυτόματο όχημα μαζικής μεταφοράς πολιτών και μελετώνται οι διάφορες παράμετροι, όπως αυτές ορίζονται από το consortium.


athensbars.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...