ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Πως μπορούν να πάρουν οι φοιτητές επίδομα 1.000 ευρώ


Στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ δικαιούνται, για κάθε έτος σπουδών, φοιτητές που σπουδάζουν μακρυά από την κατοικία τους, με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα. Διαβάστε τις προϋποθέσεις.

Χίλια ευρώ το χρόνο, ως στεγαστικό επίδομα, δικαιούνται οι φοιτητές με προϋποθέσεις, για κάθε χρόνο των σπουδών τους.
Η σπουδαιότερη αλλαγή από την περσινή χρονιά, όπου βέβαια πολλά επιδόματα ακόμα δεν έχουν καταβληθεί, είναι πως οι φοιτητές πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στις γραμματείες των σχολών τους και όχι στις εφορίες.

Οι προϋποθέσεις για το επίδομα

Το επίδομα δεν το δικαιούνται όλοι οι φοιτητές αλλά όσοι σπουδάζουν σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας τους όπου οι γονείς τους ή οι ίδιοι δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας.Δεν δικαιούνται επίσης το επίδομα όσοι μένουν σε φοιτητικές εστίες.

Τα χίλια ευρώ ανά χρόνο υπολογίζονται από τα έτη σπουδών που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας της κάθε σχολής, χορηγούνται, σύμφωνα με το Έθνος, στους προπτυχιακούς φοιτητές, Ελληνες υπηκόους ή υπηκόους άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενώ δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου, ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής τους.

Βασική προϋπόθεση είναι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει τα 30.000 ευρώ, τα οποία προσαυξάνονται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του πρώτου.

Όμως προσοχή.Εαν αποδειχτεί πως το επίδομα εισπράχτηκε αδικαιολογήτως τότε καταλογίζεται ως πρόστιμο στο τριπλάσιο κατά την επιστροφή του στο Δημόσιο.


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...