ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Συνταγή: Πουράκια γαλακτομπούρεκου με φρούτα


Πουράκια γαλακτομπούρεκου με φρούτα

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ 
500 γρ. φύλλα κρούστας (12 φύλλα)
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1lt και 100ml γάλα φρέσκο
250 γρ. ζάχαρη
230 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά μεσαίου μεγέθους (250 γρ.)
2 βανίλιες σε σκόνη
5 γρ. ξύσμα λεμονιού
60 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
60 γρ. πράσινο νεράντζι και κεράσι γλυκό κουταλιού, ψιλοκομμένα και στραγγισμένα

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη (55% περιεκτικότητα κακάο)ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε την κρέμα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, τη ζάχαρη και βάλτε τη σε μέτρια φωτιά για 4΄ μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί. Σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ ρίξτε τα αυγά, τις βανίλιες, το ψιλό σιμιγδάλι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε µε αυγοδάρτη για 2΄ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρετε το μείγμα αυγών μέσα στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα και ανακατέψτε με αυγοδάρτη συνέχεια για 7΄ μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάστε την από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε για 2΄ μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Αδειάστε την κρέμα σε ένα άλλο μεγάλο μεταλλικό μπολ, προσθέστε τα ψιλοκομμένα και στραγγισμένα γλυκά κουταλιού και ανακατέψτε τα με μία σπάτουλα σιλικόνης. Καλύψτε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα.
Φτιάξτε τα πουράκια. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο και βάλτε το για 4΄ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Απλώστε στον πάγκο της κουζίνας τα φύλλα και αλείψτε τα ένα ένα με πινέλο βουτηγμένο στο λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίστε το καθένα με ζάχαρη. Βάλτε 6 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Τυλίξτε τα σε ρολό σφιχτά γύρω από τον ξύλινο χονδρό πλάστη μήκους 45εκ. Αλείψτε την επιφάνειά τους με βούτυρο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 6 φύλλα και τον δεύτερο πλάστη. Στρώστε σε ένα ταψί διαστάσεων 43x33εκ. μια λαδόκολλα και τοποθετήστε τους πλάστες με τα τυλιγμένα γύρω του φύλλα με τέτοιο τρόπο ώστε η ένωση των φύλλων να ακουμπάει στο ταψί.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 οC στις αντιστάσεις πάνω κάτω και ψήστε τα ρολά φύλλων στην προτελευταία σχάρα για 15΄-20΄ μέχρι να ροδίσουν παντού (μπορεί να χρειαστεί να γυρίσετε τον πλάστη ώστε να πάρει ομοιόμορφο χρώμα γύρω γύρω).
Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε τα για 8΄ για να κρυώσουν. Κόψτε με κοφτερό μαχαίρι το κάθε ρολό σε τρία ισομεγέθη ρολάκια και τραβήξτε τα με αργές κινήσεις από τον πλάστη. Θα έχετε 6 ρολά από φύλλο κρούστας.
Μοντάρετε το γλυκό. Βάλτε μία μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και εφαρμόστε στο χείλος της ένα μικρό μεταλλικό μπολ (διαδικασία μπεν μαρί). Βάλτε στο μπολ την σοκολάτα και λιώστε την σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάστε την κατσαρόλα και το μπολ από τη φωτιά. Πάρτε ένα ένα τα πουράκια σφολιάτας και βουτήξτε τις άκρες τους μέσα στην λιωμένη σοκολάτα για λίγα δευτερόλεπτα. Αφήστε τα σε μία πιατέλα για 10΄ να κρυώσουν. Βγάλτε την κρέμα από το ψυγείο και ανακατέψτε τη με αυγοδάρτη για 1΄. Με μια σπάτουλα βάλτε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστική την κρέμα και γεμίστε τα ρολά (με προσοχή να μην ξεχειλίσουν). Είναι έτοιμα να τα σερβίρετε.
Διάβασε κι εδώ μία συνταγή για "ομελέτα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...