ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα πλοία του κόσμου


Ποιό είναι το μεγαλύτερο πλοίο στο κόσμο; Όποιος ακούσει αυτή την ερώτηση και θελήσει να απαντήσει, το πρώτο πλοίο που θα σκεφτεί είναι ο Τιτανικός. Χωρίς αμφιβολία ο Τιτανικός, με τα 269 μέτρα μήκος, τα 28 μέτρα πλάτος και τα 10,5 μέτρα βύθισμα, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πλοία που διέσχισαν τις θάλασσες αυτού του πλανήτη, αλλά δεν είναι το μοναδικό.
Από εκείνη την Κυριακή του Απρίλη του 1912 που χτύπησε στο παγόβουνο και βυθίστηκε νοτιοανατολικά της Νέας Γης στον Ατλαντικό Ωκεανό,  έχουν κατασκευαστεί πλοία πολύ μεγαλύτερα από αυτόν. Ελάτε να δούμε ποια είναι αυτά, σύμφωνα πάντα με το είδος του πλοίου..

Αυτα ειναι τα μεγαλυτερα πλοια που κατασκευαστηκαν ΠΟΤΕ!


1. Eclipse

 




Με τα 170 μέτρα του αφήνει στη σκιά του κάθε άλλη θαλαμηγό, καθότι είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό σκάφος στον κόσμο.
Αποτελεί ένα πλωτό φρούριο, καθώς τόσο η μάστερ σουίτα όσο και η γέφυρα είναι θωρακισμένες, υπάρχει εγκατεστημένη αντιπυραυλική ασπίδα, ενώ διατίθεται και ειδικό σύστημα κατά των παπαράτσι, που χρησιμοποιεί ακτίνες λέιζερ για να «εξουδετερώνει» τους αδιάκριτους φωτογραφικούς φακούς τους. Επιπλέον, ο Αμπράμοβιτς έχει στη διάθεσή του ένα μικρό υποβρύχιο για να μπορέσει να διαφύγει μαζί με τη σύντροφό του Ντάρια Ζούκοβα και τα έξι παιδιά του, σε περίπτωση που πέσουν σε επικίνδυνα ύδατα ή στο μάτι πειρατών.


2. 50 Let Pobedy

 



Το μεγαλύτερο πυρηνικό παγοθραυστικό στον κόσμο είναι το 50 Let Pobedy. Έχει 159,60 μέτρα μήκος και βάρος 23.439 τόνους. Είναι ένα γιγαντιαίο πυρηνοκίνητο πλοίο που διασχίζει τον πάγο.


3. MV Blue Marlin

 



Όταν κάποιος χρειάζεται ένα πλοίο για να μεταφέρει.. πλοία, να μετακινήσει μια γιγαντιαία εξέδρα άντλησης πετρελαίου ή να παραλάβει ένα πολεμικό πλοίο με πρόβλημα και να το πάει για επισκευή, τότε χρειάζεται το MV Blue Marlin.
Έχει μήκος 217 μέτρα και επιφάνεια καταστρώματος 11.227 μέτρα, κατασκευάστηκε το 2000 και σήμερα ανήκει στην εταιρεία Dockwise Shipping από την Ολλανδία που το αγόρασε τον Ιούλιο του 2001 από την Offshore Heavy Transport από τη Νορβηγία.


4. Yamato

 



To Ιαπωνικό θωρηκτό Yamato ήταν την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου το μεγαλύτερο πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ, με εκτόπισμα 71.659 τόνους και μήκος 256 μέτρα.


5. Allure of the Seas

 





Το «Allure of the Seas» , το πλοίο που κόστισε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην Royal Caribbean International, μπορεί να μεταφέρει τον εντυπωσιακό αριθμό των 5600 επιβατών! Έχει μήκος 360 μέτρα και το ύψος του από το επίπεδο της θάλασσας ανέρχεται στα 72 μέτρα.
Με 3D αίθουσα κινηματογραφικών προβολών, παγοδρόμιο, γήπεδα μπάσκετ, μπάντμιντον, βόλευ, καθώς και το «Chicago» musical αλλά και το σόου ακροβατικών «Blue Planet» , υπόσχεται μια αξέχαστη κρουαζιέρα στους τυχερούς επιβαίνοντες.


6. FSO Asia

 



Τα FSO Asia και FSO Europe είναι τα δίδυμα TI-class supertankers. Με βάρος 236.638 τόνους και μήκος 380 μέτρα, είναι τα μεγαλύτερα υπάρχοντα πλοία στον κόσμο. Είναι πάρα πολύ μεγάλα για να είναι κερδοφόρα και για αυτό σήμερα χρησιμοποιούνται ως πλωτές πλατφόρμες αποθήκευσης.


7. Seawise Giant


Ο τίτλος της μακρύτερης πλωτής κατασκευής που δημιουργήθηκε ποτέ ανήκει στο Seawise Giant, ένα δεξαμενόπλοιο που κατασκευάστηκε το 1979 και παροπλίστηκε το 2009. Είχε μήκος 458 μέτρα, εκτόπισμα σχεδόν 647.000 τόνους, ύψος 25 μέτρα και μήκος 460 μέτρα. Μπορούσε να μεταφέρει 560.000 τόνους φορτίου ενώ όταν ήταν φορτωμένο, είχε βύθισμα 24,5 μέτρα!
Το μεγαλύτερο πλοίο που διέσχισε ποτέ τα νερά των θαλασσών, κατασκευάστηκε το 1981 στην Ιαπωνία για λογαριασμό μιας εταιρείας ελληνικών συμφερόντων η οποία όμως στη συνέχεια χρεοκόπησε. Αμέσως πουλήθηκε σε μια άλλη εταιρεία που είχε έδρα το Χονγκ Κονγκ, η οποία το μεγάλωσε κι άλλο!

Το 1991 αγοράστηκε από μια νορβηγική εταιρεία και ρυμουλκήθηκε στην Σιγκαπούρη όπου επισκευάστηκε και μετονομάστηκε σε Happy Giant.  Το 2004 πουλήθηκε ξανά και πήρε το όνομα με το οποίο παροπλίστηκε: «Knock Nevis» .


8. Pierre Guillaumat

 



Το σούπερ τάνκερ Pierre Guillaumat ήταν μεγαλύτερο από το Seawise Giant. Είχε χωρητικότητα 274.838 τόνους αν και είχε μόνο 414.23 μέτρα μήκος.  Λόγω του τεράστιου μεγέθους του ήταν αδύνατο να περάσει τα κανάλια του Παναμά και του Σουέζ.


dinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...