Mousse λεμόνι
Υλικά για 6 άτομα:
300 ml κρέμα γάλακτος
1 κεσεδάκι μασκαρπόνε
τα ασπράδια από 3 αυγά
χυμό από 3 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
½ κούπα ζάχαρη
7 φύλλα ζελατίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τη φυλάμε στο ψυγείο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγύ και προσθέτουμε το μασκαρπόνε. Ζεσταίνουμε το χυμό των λεμονιών και μέσα του διαλύουμε τη ζελατίνη αφού την έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό. Ρίχνουμε το χυμό με τη ζελατίνη στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στην κρέμα, λίγη-λίγη κάθε φορά και με απαλές κινήσεις. Μοιράζουμε τη μους σε ψηλά ποτήρια ή μπωλ και βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Δες κι εδώ την συνταγή "Μπιφτέκια γαλοπούλας γεμιστά με τυρί".
Υλικά για 6 άτομα:
300 ml κρέμα γάλακτος
1 κεσεδάκι μασκαρπόνε
τα ασπράδια από 3 αυγά
χυμό από 3 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
½ κούπα ζάχαρη
7 φύλλα ζελατίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τη φυλάμε στο ψυγείο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγύ και προσθέτουμε το μασκαρπόνε. Ζεσταίνουμε το χυμό των λεμονιών και μέσα του διαλύουμε τη ζελατίνη αφού την έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό. Ρίχνουμε το χυμό με τη ζελατίνη στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στην κρέμα, λίγη-λίγη κάθε φορά και με απαλές κινήσεις. Μοιράζουμε τη μους σε ψηλά ποτήρια ή μπωλ και βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Δες κι εδώ την συνταγή "Μπιφτέκια γαλοπούλας γεμιστά με τυρί".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου