Πρώτα τα καλά νέα...
Το γιαούρτι δεν είναι μόνο για δίαιτα ούτε κάνει καλό μόνο στο ανοσοποιητικό και το γαστρεντερικό σύστημα. Μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση, να αυξήσει την ελκυστικότητα προς το αντίθετο φύλο αλλά και τη γονιμότητα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ, στη Βοστώνη.
Οι ερευνητές θεωρούν ότι όλα αυτά οφείλονται στα προβιοτικά που περιέχει το γιαούρτι και τα οποία προφανώς επηρεάζουν με πολύπλοκους βιολογικούς μηχανισμούς το σώμα. «Το γιαούρτι έχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Οι πρωτεΐνες του είναι ανώτερες του γάλακτος, το ασβέστιο του είναι περισσότερο γιατί τα συστατικά περιέχονται σε συμπυκνωμένη μορφή, ενώ οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β αυξάνονται με την επίδραση των βακτηριδίων και έτσι, σε σχέση με το γάλα, διευκολύνεται η εντερική απορρόφηση των ασβεστίου, φωσφόρου και μαγνησίου» επισημαίνει η Aναστασία Κόκκαλη, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος B.Sc (Hons), μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και του British Dietic Association.
Γιαούρτι αλλά όχι μόνο!
Δε σου αρέσει το γιαούρτι σκέτο; Δες εδώ πως μπορείς με απλές ιδέες να το μεταμορφώσεις με τη βοήθεια του chef-συγγραφέα Βαγγέλη Δρίσκα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου