Υλικά για 2-4 άτομα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 μέτριες βρασμένες πατάτες κομμένες σε κύβους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα σε ροδέλες
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
0.5 στήθος κοτόπουλου ψημένο και κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας βρασμένο αρακά (ή κονσέρβας)
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
100 γραμμάρια φέτα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Στο μέτριο μάτι της κουζίνας τοποθετείτε ένα τηγάνι ρίχνοντας το λάδι και κατόπιν σοτάρετε το κοτόπουλο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει, και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές και σοτάρετε για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν και αυτά.
Στο μεταξύ βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέτετε τις πατάτες, το κοτόπουλο και τα μπιζέλια και αναμιγνύετε να ζεσταθούν όλα μαζί. Αλατίζετε. Τα στρώνετε στη βάση του τηγανιού και περιχύνετε από πάνω τα αυγά.
Ψήνετε σε μέτρια φωτιά τόσο όσο να ροδίσουν από κάτω.
Μεταφέρετε με προσοχή την ομελέτα σε πυρίμαχο σκεύος και μοιράζετε στην επιφάνειά της με την θρυμματισμένη φέτα.
Προσθέτετε από πάνω φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Τοποθετείτε το σκεύος κάτω στο γκριλ να ροδίσει. Δείτε και τη συνταγή "Ζελέ με γιαούρτι και φρούτα".
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 μέτριες βρασμένες πατάτες κομμένες σε κύβους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα σε ροδέλες
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
0.5 στήθος κοτόπουλου ψημένο και κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας βρασμένο αρακά (ή κονσέρβας)
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
100 γραμμάρια φέτα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Στο μέτριο μάτι της κουζίνας τοποθετείτε ένα τηγάνι ρίχνοντας το λάδι και κατόπιν σοτάρετε το κοτόπουλο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει, και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές και σοτάρετε για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν και αυτά.
Στο μεταξύ βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέτετε τις πατάτες, το κοτόπουλο και τα μπιζέλια και αναμιγνύετε να ζεσταθούν όλα μαζί. Αλατίζετε. Τα στρώνετε στη βάση του τηγανιού και περιχύνετε από πάνω τα αυγά.
Ψήνετε σε μέτρια φωτιά τόσο όσο να ροδίσουν από κάτω.
Μεταφέρετε με προσοχή την ομελέτα σε πυρίμαχο σκεύος και μοιράζετε στην επιφάνειά της με την θρυμματισμένη φέτα.
Προσθέτετε από πάνω φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Τοποθετείτε το σκεύος κάτω στο γκριλ να ροδίσει. Δείτε και τη συνταγή "Ζελέ με γιαούρτι και φρούτα".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου