ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Συνταγή: Γεμιστά ρολά μήλου

Γεμιστά ρολά μήλου

Υλικά για 4-6 άτομα

4 μήλα
200 γραμμάρια φύλλο κρούστας
100 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
1½ ποτήρι ζάχαρη
3 κουταλιές βούτυρο
Χυμός 1 πορτοκαλιού
1 κουταλάκι κανέλα
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση

Πολτοποιούμε τα μήλα και προσθέτουμε τα καρύδια, την κανέλα, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.


Κόβουμε τα φύλλα σε πλατιές λωρίδες. Βουτυρώνουμε το κάθε φύλλο, βάζουμε αρκετή γέμιση και το τυλίγουμε κατά μήκος, σαν φλογέρα.


Τοποθετούμε τις φλογέρες σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τέλος, τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Προαιρετικά σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι ή κρέμα καραμελέ. Δείτε και την συνταγή "Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε balsamico".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...