Ταλιατέλες με μοσχάρι
Υλικά για 2-4 άτομα
½ κιλό ταλιατέλες ή πένες
Για το μοσχάρι
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
2-3 σπυριά μπαχάρι
1 νεροπότηρο ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές σούπας πελτέ
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη κανέλα
Για το μοσχάρι
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
2-3 σπυριά μπαχάρι
1 νεροπότηρο ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές σούπας πελτέ
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη κανέλα
1 κιλό ψαχνό μοσχάρι για κατσαρόλα
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι χονδροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το κρέας, κόβοντάς το σε μερίδες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε ελαφρά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε μέσα την δάφνη, το μπαχάρι και το πιπέρι. Καπακώνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 - 15 λεπτά. Την ανοίγουμε και ρίχνουμε την ντομάτα και το αλάτι και την κανέλα.
Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και η σάλτσα να πήξει. Σε κάθε πιάτο σερβίρουμε μερικές βρασμένες ταλιατέλες που θα ζεματίσουμε με βούτυρο, τοποθετούμε κατακόρυφα το κρέας και προσθέτουμε πικάντικη σάλτσα. Δείτε και τον Μπεκρή μεζέ.
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι χονδροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το κρέας, κόβοντάς το σε μερίδες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε ελαφρά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε μέσα την δάφνη, το μπαχάρι και το πιπέρι. Καπακώνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 - 15 λεπτά. Την ανοίγουμε και ρίχνουμε την ντομάτα και το αλάτι και την κανέλα.
Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και η σάλτσα να πήξει. Σε κάθε πιάτο σερβίρουμε μερικές βρασμένες ταλιατέλες που θα ζεματίσουμε με βούτυρο, τοποθετούμε κατακόρυφα το κρέας και προσθέτουμε πικάντικη σάλτσα. Δείτε και τον Μπεκρή μεζέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου