ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

BBC: Εκπαιδευτική ή πορνό η ταινία για το sex που απευθύνεται σε παιδιά;

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία μια εκπαιδευτική ταινία γύρω από τo sex , παραγωγής BBC, που απευθύνεται σε παιδιά 9 έως 11 ετών.Εξαγριωμένη η βουλευτής του συντηρητικού κόμματος, Andrea Leadsom, τόνισε ότι η ταινία μοιάζει με πορνό και ότι μπορεί αντί να εκπαιδεύσει τελικά να καταστρέψει την αθωότητα των παιδιών. 




Το επίμαχο CD-Rom, που μοιράστηκε στα σχολεία, περιλαμβάνει μια ταινία με αρκούντως ρεαλιστικά γραφικά που δείχνει ένα ζευγάρι να κάνει sex και ένα animated video όπου εμφανίζονται δυο καρτούν σε ερωτικές περιπτίξεις. 

 
Και η... εκπαίδευση δεν σταματάει εδώ. Συνεχίζεται με μια λεπτομερή περιγραφή για το τι συμβαίνει στο σώμα ενός άντρα και μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια του sex , ενώ υπάρχουν και περιγραφές του αυνανισμού, των ονειρώξεων ακόμα και τον ομοφυλοφυλικών σχέσεων. Το μάθημα ολοκληρώνεται με τις γυμνές φωτογραφίες ενός άντρα, μιας γυναίκας και της μικρή κόρης τους, προκειμένου να δείξουν οι εκπαιδευτές τις σωματικες διαφορές τους.
Η βουλευτής Leadsom έφερε στο φως το θέμα, ύστερα από την επικοινωνία που είχαν μαζί της αναστατωμένοι γονείς παιδιών που είδαν το video. "Ένιωσα πραγματικά αμήχανα όταν είδα την ταινία. Ήταν σαν να έβλεπα πορνό", είπε η βουλευτής. "Πολλοί πήραμε μια επιστολή από το σχολείο που έγραφε 'θα προβληθεί ένα εκπαιδευτικό DVD του BBC γύρω από το sex που πιστεύουμε ότι είναι κατάλληλο για παιδιά'. Το υλικό όμως τελικά είναι ακραίο. Καταστρέφει την αθωότητα της παιδικής ηλικίας", είπε η Leadsom. 

 
Ο υπουργός Εκπαίδευσης Nick Gibb δεσμεύτηκε να ερευνήσει το θέμα και να αναλάβει δράση αν χρειαστεί."Λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου τις ανησυχίες των γονιών. Ζήτησα να δω το υλικό πριν αποφασίσουμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα", δήλωσε ο ίδιος για το θέμα.
Το BBC Active πάντως απάντησε ότι για τη δημιουργία της συγκεκριμένης ταινίας είχε συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές και με ειδικούς της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...