ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η SAAB

Τέλος. Αυτό που δεν θέλαμε να γίνει, έγινε σήμερα, αφού η μητρική εταιρία της Saab, Swedish Automobile (Swan) ανακοίνωσε ότι σήμερα 19/12/2011, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο δικαστήριο του Vanersborg. Η αίτηση αφορά όλες τις εταιρείες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της, Saab Automobile AB, Saab Automobile Tools AB και Saab Powertrain AB.
Η Saab στο δελτίο τύπου δηλώνει χαρακτηριστικά:


Μετά την άρνηση της GM να αφήσει να γίνει η εξαγορά της Saab Automobile με την κινέζικη Υoungman, η δεύτερη ανακοίνωσε στη Saab, ότι σταματά την χρηματοδότηση που θα επέτρεπε στην αναδιάρθρωση της εταιρίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Saab Automobile στη συνέχεια αποφάσισε ότι η εταιρεία χωρίς περαιτέρω χρηματοδότηση δεν θα είναι φερέγγυα και ότι η αίτηση πτώχευσης θα είναι προς το συμφέρον των πιστωτών της. Αναμένεται το Ελεγκτικό Συνέδριο να εγκρίνει την αίτηση και να ορίσει εκκαθαριστές
Η Swan δεν απαιτεί κανένα κέρδος από τις τιμές των μετοχών της Saab Automobile και θα διαγράψει το ενδιαφέρον της για την Saab Automobile εντελώς.
Και κάπως έτσι η μαχρόχρονη πορεία της Saab, που ιδρύθηκε μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και σύντομα έγινε συνώνυμο της μεταπολεμικής οικονομικής άνθησης, τελειώνει με κύριο υπεύθυνο να είναι η GM.
Να θυμίσω ότι η Saab αγοράστηκε μέσα στη δεκαετία του ’90 από την GM, με τον αμερικάνικο κολοσσό να προσπαθεί να κάνει μοντέλα της Saab με κινητήρες και πλατφόρμες από την Opel. Το πάντρεμα αυτό δεν έπεισε τους καταναλωτές και έτσι το 2009, με την αίτηση πτώχευσης της GM, η Saab βγήκε στο σφυρί. Την αγόρασε η ολλανδική Spyker, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να την κάνει να σταθεί στα πόδια της. Αρκετές κινέζικες εταιρίες άρχισαν να δείχνουν ενδιαφέρον, όπως η Pang Da και η Youngman, φτάνοντας μάλιστα πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της εξαγοράς, αλλά η GM, αρνιώταν πεισματικά να πουλήσει σε τόσο χαμηλή τιμή την τεχνολογία της στους Κινέζους.

Saab, autoblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...