ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Εκλογές σήμερα στο Καμερούν

Στις κάλπες καλούνται σήμερα οι πολίτες του Καμερούν προκειμένου να αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο της χώρας. Ο Paul Biya βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 29 χρόνια και αυτή τη φορά καλείται να θέσει εκτός μάχης περισσότερους από 20 πολιτικούς αντιπάλους, προερχόμενους από διάφορα πολιτικά κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Αν και η λαϊκή δυσαρέσκεια για τα «έργα και ημέρες» του ισχυρού άνδρα του Καμερούν είναι μεγάλη (κυρίως λόγω των υψηλών τιμών στα τρόφιμα), η Αντιπολίτευση δεν κατάφερε για άλλη μια φορά να συσπειρωθεί γύρω από ένα πολιτικό πρόσωπο, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες για αλλαγή ηγεσίας.

Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο 78χρονος πολιτικός εξήγησε ότι σκοπεύει να μετατρέψει το λιμάνι του Κρίμπι στην κατεξοχήν διέξοδο για τα εμπορεύματα και τον ορυκτό πλούτο των χωρών στον Κόλπο της Γουινέας, ανεβάζοντας έτσι κατακόρυφα το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.


«Το Καμερούν είναι η χώρα όπου οι δημοκρατικοί θεσμοί έχουν εδραιωθεί. Η φτώχεια θα μειωθεί σταδιακά και θα υπάρξει σταθερότητα, ειρήνη και ευημερία. Αυτά μπορούν να γίνουν μόνο αν επανεκλεγώ», τόνισε.


Μάριος Βελέντζας

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...