ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Παρωδία: Παρά 5

Στην κατηγορία "Παρωδία" παρουσιάζονται οι "εγκυκλοπαιδικές" γνώσεις πάνω σε διάφορα θέματα, πρόσωπα ...και όχι μόνο, αλλά από την πλευρά της σάτιρας. Όλα τα άρθρα της συγκεκριμένης κατηγορίας προέρχονται από το σατιρικό site της "Φρικηπαίδεια". Η κατηγορία της "Παρωδίας" σήμερα αναφέρεται στην επιτυχημένη σειρά του "Mega", "Παρά 5"...

Νεοελληνικό Ηρωικό Έπος με θέμα το πώς μια θειά απ το χωριό, μια ξανθοφουντωτή με αφασία, ένα καλό-παιδί-αλλά-λίγο-μαλάκας, μία τσαντίλω (ξου ρε) και ένας τσουτσουνομάλλης ξεκινάνε να σώσουνε τον κόσμο. Χωρίς να τον ρωτήσουν βέβαια αν θέλει να σωθεί και χωρίς να ρωτήσουν και τον Τσακ Νόρις. Στην πραγματικότητα, όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Οι Πέντε είναι τέρατα! Τέρατα, σας λέω!

Τέλος πάντων, στην πορεία τους για τη σωτηρία της ανθρωπότητας, οι Πέντε συναντάνε μερικούς πολύ, πολύ κακούς ανθρώπους, όπως: το Χέρι, ο Χωρίστρας, ο Μπάμπης ο Σουγιάς, ο Τάκης ο Γκοτζίλας, ο Αλογοθκούφηθ, η Χριστίνα Βαμπίρη και ο Δαίμονας των Επαναλήψεων. Αυτός ο τελευταίος είναι ένας πολύ πολύ κακός και μοχθηρός δαίμονας που αρέσκεται να προκαλεί Επαναλήψεις για τις οποίες δεν μπορεί να πάρει κανείς την ευθύνη. 


Χαρακτήρες

Ντάλια

Η ξανθόψειρα της παρέας. Το IQ της ισούται με αυτό ενός μπακαλιάρου με σκορδαλιά, ενώ διαθέτει μια τεράστια περιουσία. Ήταν καταραμένη να έχει το Άγγιγμα του Μίδα, μέχρι που μετέτρεψε τα χαρτιά υγείας σε χρυσό και τα πούλησε στη λαϊκή. Οργισμένος, ο Θεός της πήρε πίσω την κατάρα. Δηλώνει ότι στον υπολογιστή της έχει Windows, αλλά δεν τα καταλαβαίνει.
Να σημειωθεί ότι η Ντάλια κάθε φορά που τον βάζει στο στόμα νομίζει ότι της κάνουν αλκοτέστ.

 

Φώτης

Ο τύπος αυτός είναι wannabe Μαγκάιβερ και παίζει τον έξυπνο εφευρέτη, ώστε να πείσει τους άλλους ότι οι ιδέες του είναι τζιτζί και ότι πρέπει να εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση. Φυσικά, τα σχέδιά του ΠΟΤΕ δεν τίθενται σε εφαρμογή, καθώς όλοι ακούν τον πατέρα του, που είναι "παλιοσειρά".
Με δυο λόγια , ο συγγραφέας της φοβερής αυτής χιουμιριστικής σειράς (βλέπε κάτω) , ενσάρκωσε στο πρόσωπο του ηθοποιού τον άλλο γκαίουλα εαυτό του (πάλι).Μπορεί Μαγκάιβερ να μην του βγήκε αλλά την καίει τη βάτα , δηλαδή γρυλλίζει την όπισθεν ή κοινώς "πέντε κρίκοι ένα τάληρο" ή "έλα παιδιά-πεντε δραχμούλες κουλούρι και τυρί".
Δυστυχώς για το συγγραφέα , ο βήχας , το χρήμα και η σπασμένη μετζεσόλα δεν κρύβεται .

 

Σπύρος

Ο Σπύρος, ή αλλιώς "Σπυριάρης", ενσαρκώνεται στη μικρή οθόνη από τον Καπουτζίδη, τον πιο ξερόλα απ' όλους τους Τάκεις. Έχει μια γιαγιά που του έχει βγάλει την ψυχή, μια φίλη της γιαγιάς που του έχει βγάλει το όνομα, μια γειτόνισσα που του έχει βγάλει την καρδιά έξω από το στήθος και την άφησε να περιφέρεται και να γεμίζει τον τόπο με αίματα (την "Αμαλίίίία", ντε...), και δυο γονείς που πέθαναν. Επίσης είναι γυαλοπρόσωπας και έχει ψείρες.
Γνωστή ρέγγα της αγοράς , ο ηθοποιός ενσαρκώνει τον πραγματικό εαυτό του χιουμορίστα πισωγλεντάκου συγγραφέα ο οποίος κυκλοφορεί σύντομα το νέο του ρομαντικό βιβλίο "Στον Κλανοσπυρίδωνα ένα δειλινό (με έσπασες αγόρι μου και είπα να ραφτώ)".Το βιβλίο θα συνοδεύεται από σετ ραπτικής (πισωβελονιά) και οδηγίες σχίσης.

 

Ζουμπουλία

Τα λόγια είναι περιττά για τη Ζούμπι


Αγγέλα

Η μαγκιά πάει σύννεφο στο μυαλό αυτής της κοκκινομάλλας. Έχει απομνημονεύσει 450.000 μάγκικες εκφράσεις (όπως "ίσα μωρή", "ούξου ρε", "σα δε ντρέπεσαι" και άλλες) και οι γροθιές της μπορούν να ραγίσουν τσιμέντο! Για να μην αποκαλυφθεί όμως η υπερδύναμή της, δεν την χρησιμοποιεί καθόλου στη σειρά, κι έτσι καταλήγει να βράζει στο ίδιο καζάνι με τους υπόλοιπους
Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του γκαίουλα συγγραφέα να κρυφτεί,εδώ ενσαρκώνεται ο τρίτος του εαυτός , η απελπισμένη μαγκιόρα γυναίκα που παρά τα μπουρ μπουρ μπουρ , στο τέλος μένει (με τη) μπουκάλα. Κοινώς "μαγκιά κλανιά και κώλος φυνιστρίνι" .

 

Άρης Παυρινός

Μια από τις πολλές ενσαρκώσεις του Θεού στη Γη, μετά τον Χριστό, το Άγιο Πνεύμα, το Άγιον Όρος και το Σταμάτη Γονίδη. Το θεάρεστο έργο του στη σειρά είναι το μεγαλύτερο που έχει κάνει μετά τον Κατακλυσμό: στέλνει δύο αγγέλους για να δολοφονήσουν όλους τους πολιτικούς που μπορεί να βλάψουν την καλή μας χώρα. Όμως οι Πέντε συνωμοτούν εναντίον του και... εεε... αυτή είναι όλη η υπόθεση της σειράς (και μαζί καμιά σαρανταπενταριά υποπλοκές στην τιμή καμίας!). 


Εξέλιξη της πλοκής

Παρά τους κινδύνους και τις περιπέτειες οι ηρωικοί ήρωές μας σώζονται κάθε φορά όχι βέβαια γιατί είναι έξυπνοι αλλά γιατί τους σώζει η "Αμαλίίία", μία χαριτωμένη επαρχιωτοπούλα που φαίνεται λίγο βλαμμένη (όπως και όλοι οι υπόλοιποι που κυκλοφορούν στο παραπεντικό σύμπαν). Τελικά (μην το διαβάσετε αν δε θέλετε να σας χαλάσει η συγκλονιστική έκπληξη που προκαλούν οι συνταρακτικές ανατροπές του σήριαλ τις οποίες κανείς - μα κανείς - όταν λέμε κανείς, εννοούμε ούτε ο Δόκτορας Δημοσθένης Λιακόπουλος - δεν μπορούσε να φανταστεί), η Αμαλίίία ήταν Άγγελος ή πνεύμα ή ζόμπι.


Αυλαία

Στο τέλος, όλοι κλαίνε με μαύρο δάκρυ - και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι: και οι διαφημιστές της Τιμ (ταμ τουμ), και οι υπεύθυνοι του Mega channel, και οι ειδήσεις του Σιτάρ, και ο Θεός που αυτοκτονεί στο προτελευταίο επεισόδιο, και γενικώς όλοι όσοι έβγαλαν πολλά πολλά λεφτά από το Έπος. Όσο για τους ηρωικούς ήρωές μας, αυτοί έριξαν την κυβέρνηση (σιγά το πράμα!) και πήγαν διακοπές.
Δεν ξέφυγαν, όμως, από τον μεγαλύτερο εχθρό τους: τον Δαίμονα των Επαναλήψεων. Οπότε, τα καλοκαίρια, να προσέχετε τι πατάτε στο τηλεκοντρόλ...
Για να έχουμε όμως ένα όμορφο κλείσιμο αλλά Μέγκλα Τσάνελ σας ενημερώνουμε ότι η σειρά θα κυκλοφορήσει εκ νέου σε μεταμεσονύκτια προβολή , όπου θα ονομάζεται Πέντε και άλλοι πέντε . Το κανάλι μας πληροφόρησε ότι θα πρωταγωνιστούν οι γνωστοί πέντε ηθοποιοί ενώ οι άλλοι πέντε θα είναι μαύροι της Αφρικανικής φυλής "Σφυροκέφαλοι" (ιδιαίτερα αγαπημένη φυλή του συγγραφέα)και η παραγωγή θα γίνει από τη γνωστή εταιρεία ΣΙΡΙΝΑ. Άντε παιδιά και σανώτερα !! 

frikipaideia.wikia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...