ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

65 χρόνια από τη γέννηση του Freddie Mercury

Σπουδαία μέρα για την ιστορία της rock. Ακριβώς πριν 65 χρόνια γεννήθηκε ο Freddy Mercury.Ίσως αρκετός κόσμος να μην το ξέρει αλλά ο Freddie Mercury ήταν περσικής καταγωγής, γεννημένος στη Ζανζιβάρη και μεγαλωμένος στη Βομβάη της Ινδίας. Στην Άγγλία ήρθε στα νεανικά του χρόνια και με τον Bryan May γνωρίστηκε το 1970. Η ιστορία των Queen αρχίζει.Οι δυο τους μαζί με τον Roger Taylor και τον John Deacon θα δημιουργήσουν ένα από τα πλέον επιτυχημένα συγκροτήματα όλων των εποχών με εκατομμύρια πωλήσεις και πολλές βραβεύσεις. Ο Freddie Mercury έβαλε τη σφραγίδα του σε πολλά από τα κομμάτια τους και φυσικά δικό του ήταν το Bohemian Rhapsody, μία σύνθεση που ουσιαστικά δείχνει πόσο ιδιοφυής ήταν. Ένας μουσικός ουσιαστικά αυτοδίδακτος. Ειδικά φωνητικά μπορούσε να κάνει τα πάντα και εκεί είναι που δεν πήρε ούτε ένα μάθημα.

Στη προσωπική του ζωή ήταν ένας απόμακρος άνθρωπος που έδωσε μόνο ελάχιστες συνεντεύξεις, όχι γιατί ήταν σνομπ αλλά ιδιαίτερα ντροπαλός και κλειστός χαρακτήρας. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται όσοι τον γνώριζαν.
Εννοείται φυσικά πως εκατοντάδες ήταν τα δημοσιεύματα που ασχολήθηκαν με την σεξουαλικότητα του. Δεν έκρυψε ποτέ ότι ήταν gay αν και στο παρελθόν είχε και γυναίκες συντρόφους. Μάλιστα κάποια στιγμή είχε δηλώσει πως ο έρωτας της ζωής του ήταν η Mary Austin με την οποία είχαν δεσμό στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 70. Μαζί της θα μείνει φίλος και θα δηλώσει πως ήταν η μοναδική αληθινή φιλία της ζωής του.
Πέθανε νεότατος στις 24 Νοεμβρίου 1991 σε ηλικία 45 ετών, χτυπημένος από το AIDS. Ήταν κάτι που έκρυβε για πολλά χρόνια και το αποκάλυψε μόλις μία μέρα πριν το θάνατο του.  Άλλωστε είχε πλέον αποδεχθεί το μοιραίο αφού το τελευταίο διάστημα της ζωής του είχε σταματήσει να λαμβάνει την φαρμακευτική του αγωγή.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...