ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Οι 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου

Έρευνα του Economist Intelligence Unit ανακήρυξε την Μελβούρνη ως την καλύτερη πόλη του κόσμου από άποψη βιοτικού επιπέδου, με την Αθήνα να βρίσκεται πέντε θέσεις χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι ,67η. Ποιες είναι όμως οι 9 καλύτερες πόλεις του κόσμου, μετά την Μελβούρνη, σύμφωνα με την ίδια έρευνα; 


10. Auckland, Νέα Ζηλανδία
Πρόκειται για ουσιαστικά την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, ενώ ο πληθυσμός της ξεπερνά το 1.350.000.

 
9. Αδελαϊδα, Αυστραλία
Η πρωτεύουσα του... διαμερίσματος της Νότιας Αυστραλίας και η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας. Την μάθαμε μέσα από το seri του contra λόγω της θρυλικής Adelaide United.

 
8. Περθ, Αυστραλία
Η τέταρτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της ηπείρου, με τον υδράργυρο να χτυπάει τον Φεβρουάριο μέχρι και 45 βαθμούς Κελσίου.


7. Σίδνεϊ, Αυστραλία
Με πληθυσμό πάνω από 4,5 εκατ. κατοίκους, το Σίδνεϊ είναι η πρώτη σε πληθυσμό πόλη της ηπείρου και μας είναι γνωστή κυρίως για δύο λόγους. Για τους Ολυμπιακούς του 2000 και για τα γυρίσματα του "Είσαι το ταίρι μου".

 
6. Ελσίνικι, Φινλανδία
Η πρωτεύουσα της Φινλανδίας και μόλις η δεύτερη ευρωπαϊκή πόλη που βρίσκεται μέσα στο top-10. Αυτό κι αν είναι επιτυχία.

 
5. Calgary, Καναδάς
Με πληθυσμό που αγγίζει το 1 εκατομμύριο, το Calgary έχει να υπερηφανεύεται για τους Calgary Flames, την ομάδα της πόλης που παίζει στο αμερικάνικο NHL.

 
4. Τορόντο, Καναδάς
Η μεγαλύτερη σε έκταση πόλη του Καναδά.Το Τορόντο μπορει να "την πει" στο Calgary. Έχει τους Raptors στο ΝΒΑ.

 
3. Βιέννη, Αυστρία
Το καμάρι της Ευρώπης. Η κορυφαία πόλη της ηπείρου για να ζήσει κανείς -τουλάχιστον σύμφωνα με την έρευνα του Economist Intelligence Unit. Ο πληθυσμός της ξεπερνά το 1.700.000

 
2. Βανκούβερ, Καναδάς
Το μεγαλύτερο λιμάνι του Καναδά με 640.000 κατοίκους και μια από τις πιο βαριά βιομηχανικές πόλεις της χώρας.

 
1. Μελβούρνη, Αυστραλία
Η πόλη, που αν αύριο κληρονομούσες μια περιουσία και δεν χρειαζόταν να ξαναδουλέψεις ποτέ, θα όφειλε να είναι ο πρώτος σου προορισμός για να ζήσεις ζωή χαρισάμενη.

 
Το γεγονός ότι οι 7 από τις 10 πρώτες πόλεις ανήκουν σε Καναδά και Αυστραλία -σου λένε κάτι οι λέξεις "κράτος πρόνοιας", μόνο τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται. Το ίδιο και η θέση της Αθήνας στη σχετική λίστα.
 

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...