ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Gotthard: Το μεγαλύτερο tunell τρένων κάτω από τις Άλπεις

Η σήραγγα Gotthard είναι η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα του κόσμου. Λειτουργεί κάτω από τις Άλπεις στην Ελβετία και έχει προγραμματιστεί για την λειτουργία της το 2017.  Η σήραγγα Gotthard είναι στην πραγματικότητα δύο κύριες παράλληλες σήραγγες συνολικού μήκους 57 χιλιομέτρων η κάθε μία, που εξυπηρετούνται από ένα λαβύρινθο από τούνελ πρόσβασης, φρέατια και περάσματα.

Συνολικά θα υπάρχουν 153,5 χιλιόμετρα tunell, μέσω των ελβετικών Άλπεων. Το έργο έχει σχεδιαστεί να λύσει το πρόβλημα της δύσκολης οδικής κυκλοφορίας σε αυτή τη μεγάλη διαδρομή μέσα από τις Άλπεις, ενώ ταυτόχρονα την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων του σιδηροδρομικού δικτύου της Ευρώπης. Η υπάρχουσα σήραγγα, μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τρία φορτηγά τρένα μέχρι και 2.000 τόνους. Η νέα σήραγγα θα μπορεί να εξυπηρετήσει φορτηγά τρένα 4.000 τόνων. Οι επιβατικές αμαξοστοιχίες θα είναι σε θέση να ταξιδεύουν με ταχύτητες έως και 250kmph, με αποτέλεσμα με το τρένο από τη Ζυρίχη έως το Μιλάνο να είναι μόλις δύο ώρες και 40 λεπτά - το ένα τρίτο λιγότερο από ό, τι σήμερα.








Για την κατασκευή της σήραγγας κάτω από το βουνό στα 3,000 πρόκειται να συνεργαστούν μερικοί από τους κορυφαίους μηχανικούς του κόσμου.





Οι εργαζόμενοι ξέσπασαν σε  επευφημίες και όταν το τεράστιο τρυπάνι έσπασε το τελευταίο κομμάτι του βράχου βαθιά στις Ελβετικές Άλπεις. Τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια,  και τα 57 χιλιόμετρα σήραγγας θα συνδέσουν το δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Ευρώπης και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να μειωθεί κατά το ήμισυ ο αριθμός των φορτηγών τρένων  που περνάνε τις Άλπεις.











xsefoto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...